Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam

 Mısır'da yaşanan katliamı kınamak için öğle namazının ardından Konya Şerafettin Cami önünde toplanan grup, katliamda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Mısır'da yaşanan katliamı kınamak için öğle namazının ardından Konya Şerafettin Cami önünde toplanan grup, katliamda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. İHH-AYDER Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Erdim, kılınan gıyabi cenaze namazının ardından, cami önünde protesto için toplananlara hitaben yaptığı konuşmada, Mısır'da askeri darbenin tekrar kanlı bir saldırı gerçekleştirdiğini söyledi. Ramazan ayının son haftasında Mısır'a giderek Rabiatül Adeviyye Meydanı'nda toplanan halkın yanında olduklarını anlatan Erdim, şunları kaydetti: "Darbe karşıtı Mısır halkı, savundukları davanın son derece şuurunda... Onlar, silahların gölgesi altında çocukları ve eşleriyle çağımızda yeni destanlar yazıyor. Meydandakiler, direnişin Firavun ve askerlerine karşı Musa peygamber ve dostlarının duruşu olduğunu, bu duruşlarını da asla bozmayacaklarını söylüyor. Tüm duygumuzla hissettik ki Mısır'da eli silahlı katillere karşı göğsünü siper eden Müslüman halk kazanmıştır. Cumhuriyet Karargahı, Adeviyye Meydanı ve Nahda'daki katliamlar, Müslüman Mısır halkının direnişini kıramayacak. Buradan, Tel Aviv merkezli dünya medyasına sesleniyoruz; adetiniz olduğu gibi Mısır'daki bu katliamları hep görmezden geldiniz. İngiliz kraliyet ailesi için aynı gün 200 dakika canlı yayın yapan malum medya, geçtiğimiz günlerde 200 kişinin katledildiği Adeviyye Meydanı'na 20 dakika zaman ayırdı. Bu ve birçok olay gösteriyor ki Mısır'da yaşanan olaylar, doğudan batıya dünyayı kana bulayan siyonist ve emperyalist çevrelerle onların yerli işbirlikçileri tarafından yapılıyor." Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi ise Mısır halkına karşı silahını doğrultmaktan çekinmeyen Mısır katillerine tavırlarını ortaya koymak için bir araya geldiklerini söyledi. "Şehitler veriyoruz. Çok acı haberler geliyor. Ama bu bizim yalnızca direncimizi, mücadelemizi artıracak" diyen Selvi, darbe yapanların yenileceğini, bugün tüm Müslümanların vicdanının, Rabiatül Adeviyye Meydanı'nda dünya emperyalizminin ve zalimlerin işbirlikçiliklerine karşı olduğunu vurguladı. İnsani değerlere az da olsa değer verenlerin, zulüm gören Müslüman halkın yanında olduğunu aktaran Selvi, "İnşallah hak galip gelecek, batıl zail olacaktır. Bugün dünyanın her yerinden bir mesaj daha verdik. Katliama karşı birleşenler, kötü ve kötülüklerin yok olması için kilometre taşı olacak. Biz Allah'tan istiyoruz ki sağlam duralım ve bu katillere karşı asla yılmayalım. Mücadele azmimizi asla kaybetmeyeceğiz" diye konuştu. Grup, Konya'da öğrenim gören Filistinli üniversite öğrencisi Beha Mısri'nin yaptığı duanın ardından sloganlar atarak olaysız şekilde dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: