Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam

İZMİR (AA) - İzmir'de bazı sivil toplum kurluşları, Mısır'daki katliamda yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı, darbe yönetimini protesto etti.

İZMİR önderliğinde 20'ye yakın sivil toplum kuruluşu üyeleri, Cuma namazının ardından Konak Meydanı'ndaki Yalı Camisi'nde toplanarak, Mısır'daki katliamda yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Cenaze namazının ardından Mursi'nin fotoğraflarını ve darbe karşıtı çeşitli pankartlar açan grup, darbe karşıtlarına yönelik katliamı protesto eden sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan Halit Çelik, Mısır'daki darbecilerin, demokratik tepkilerini gösteren darbe karşıtlarına kasıtlı silahlı saldırı yaparak katliama başladıklarını söyledi. Darbelerin uluslararası destek almadığı sürece gerçekleştirilemeyeceğini belirten Çelik, "Mısır'da gerçekleşitirilen Sisi darbesi de Mısır iç dinamikleri ile izah edilebilecek bin durum değildir" dedi. Mısır'da seçimle işbaşına gelen tek meşru cumhurbaşkanının Muhammed Mursi olduğunu ifade eden Çelik, şunları kaydetti: "Halkın iradesini yok saymak olduğu gerçeği ortadeyken, protesto gösterilerini bahane edip iktidarı gasp edenler, kendilerine karşı yapılan protesto gösterilerine katliamla cevap veriyor. Başta ABD olmak üzere darbeye darbe diyemeyecek kadar ilkesizleşen dünya ülkeleri, bu utanç yetmezmiş gibi General Sisi yönetimine maddi destek sağlamaktadır." Katliamı ve darbeyi proteste eden grup, Mursi lehine slogan attı. Grup açıklamamanın ardından dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: