Mısır'da Darbenin Birinci Yılı

Ereğli ilçesinde, Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyeleri, Mısır'daki darbenin birinci yılı dolayısıyla eylem yaptı.

Ereğli ilçesinde, Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği üyeleri, Mısır'daki darbenin birinci yılı dolayısıyla eylem yaptı. Devrim Bulvarı'nda toplanan grup, "Suriye'ye özgürlük direnişle gelecek", "Allah'ın yardımıyla zafer yakındır" ve "Suriye'de katliamı durdurun" yazılı pankartlar açtı. Sık sık tekbir getiren ve Rabia işareti yapan grup, "Yaşasın İslami mücadelemiz" ve "İdamlar İhvan'ı yıldıramaz" şeklinde slogan attı. Grup adına açıklama yapan Ereğli Temsilciliği Sözcüsü Davut Çevik, 3 Temmuz 2013'te halk tarafından seçilmiş Mısır'ın ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve iktidarının, cunta darbesiyle görevlerinden uzaklaştırıldığını söyledi. Bu darbenin üzerinden bir yıl geçtiğini anımsatan Çevik, şöyle konuştu: "Mısır halkının cunta yönetimi ve başındaki Sisi'ye karşı büyük bir katılımla ortaya koymuş oldukları onurlu sivil direnişleri, ordu tarafından ağır silahlarla halkın üzerine ateş açılarak ve bir gecede binlerce kardeşimiz meydanlarda katledilerek bastırılmaya çalışıldı. Tek suçları tevhid, adalet ve özgürlük istemek olan kardeşlerimiz kadın erkek, genç yaşlı dünyanın gözü önünde katledildi. Efendilerinin Adeviyye'de öldürerek bitiremedikleri Esma'ları, üniversiteli gençleri zindanlara doldurdular. İhvan-ı Müslimin'in faaliyetlerini yasaklayarak terörist ilan ettiler. Bizler Ereğli'den başta Mısır'daki kardeşlerimiz olmak üzere, Suriye'de, Filistin'de ve tüm dünyada müstekbirlere karşı direnen kardeşlerimizin yanında ve destekçileri olduğumuzu ifade ediyoruz, onları asla yalnız bırakmayacağımızı ilan ediyoruz." Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: