Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması

SAKARYA (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şubesi öncülüğünde toplanan grup, Mısır'da, güvenlik güçleri tarafından Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda demokrasi yanlılarına ateş açılmasını protesto etti. 

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şubesi öncülüğünde toplanan grup, Mısır'da, güvenlik güçleri tarafından Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda demokrasi yanlılarına ateş açılmasını protesto etti. İkindi namazı sonrası Orhan Camisi önünde bir araya gelen ve "Ben Müslümanım, darbeye karşıyım", "Sessizlik öldürür, zulme sessiz kalmayın", "Müslüman kardeşlerimin yanındayım" yazılı dövizler taşıyan grup, darbeciler aleyhine slogan attı. Vakfın Sakarya İl Temsilcisi Ruhi Ademoğlu, grup adına yaptığı konuşmada, güvenlik güçlerinin, meydandaki saldırı sırasında sivillere yönelik tamamen öldürme amaçlı ateş açtığını vurguladı. Sivillerin toplandığı diğer meydanlarda da saldırı ihtimali bulunduğuna dikkati çeken Ademoğlu, şöyle konuştu: "Özgür iradenin, seçme ve seçilme hakkının ve insan haklarının pervasızca ihlal edildiği bu gelişmeleri derin bir endişe içinde izlemekte ve tüm dünyanın yaşananlara karşı harekete geçmesi çağrısında bulunmaktayız. Uluslararası yetkili mercileri, dini liderleri, sivil toplum kuruluşlarını ve dünyayı, Mısır'da yaşanan katliamların durdurulması için acilen gerekli adımları atmaya ve meydanlara yönelik gerçekleştirilmesi kuvvetle muhtemel askeri operasyonları engellemeye çağırıyoruz. Mısır'da ve Suriye'de dökülen her damla kan, Sakarya'da yaşayan bizlerin özgürlüğü için de dökülmüştür. Rabbim o meydanlarda onurlu duruşlarını korkusuzca sürdüren kardeşlerimize güç, kuvvet ve cesaret, bizlere de o kardeşlerimizin yanında olma feraseti ve cesaretini versin." Grup, dua edilmesinin ardından dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: