Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te faaliyet gösteren 20 sivil toplum kuruluşu, güvenlik güçlerinin Mısır'da demokrasi yanlılarına ateş açmasını protesto etti.

Gaziantep'te faaliyet gösteren 20 sivil toplum kuruluşu, güvenlik güçlerinin Mısır'da demokrasi yanlılarına ateş açmasını protesto etti. Yeşil Cami bahçesinde toplanan çok sayıda dernek ve vakıf üyesi, ikindi namazının ardından Kırkayak Parkı'na kadar yürüdü. Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi lehine slogan atan grup adına basın açıklamasını okuyan İHH Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan, Mısır'da yaşananları üzüntüyle takip ettiklerini söyledi. Mısır halkının "destansı bir sivil direniş" yaşadığını belirten Arslan, Mısırlıların günlerdir cesaret ve imanlarıyla direndiğini ifade etti. Arslan, Mısır halkının katliam ve tehditlere boyun eğmediğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Darbeciler, halkın idarecilerine sahip çıkmalarına şaşırmışlar ve bu sefer namluyu bizzat halkı çevirmişlerdir. Sözde Mısır ordusu, dünyanın gözleri önünde kendi halkına karşı katliama girişmiştir. Bu zihniyetin Mısır'a hizmet etmesi, Mısır'ı yönetmesi ve Mısır'ı temsil etmesi söz konusu değildir." AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin de dünyanın her noktasında demokrasiyi, insan haklarını ve hukukun üstünlüğünü savunan batının, özellikle son dönemlerde Ortadoğu'da akan Müslüman kanına karşı kayıtsız kalmalarınının manidar olduğunu belirtti. Gruptakiler, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: