Mısır'da Öldürülenler Için Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Uşak'ta, Mısır'da öldürülenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.Ebrar İnsani Yardım Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, Mazlumder,...

Uşak'ta, Mısır'da öldürülenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ebrar İnsani Yardım Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, Mazlumder, Memur-sen, Eğitim-Bir-Sen, Diyanet-sen, Sağlık-Sen, BBP, Alperen Gençlik Ocakları, Saadet Partisi ve Kent Konseyi temsilcilerinden oluşan yaklaşık 100 kişi, kent meydanında bir araya geldi.

Grup adana basın açıklamasını okuyan Ebrar İnsani Yardım Derneği gönüllüsü Fahrettin Tuğrul, Mısır'da yaşanan olayların kendilerini üzdüğünü belirtti.

Tuğrul, "Bizler mazlumdan yana taraf olduğumuzu ve çağdaş firavunlara ve onların uşaklarına karşı haykırmak için buradayız. Uşak gönüllü kuruluşları olarak, Mısır'da ve tüm İslam coğrafyasında halkın iradesine ve sivil yönetime yönelik darbeleri ve darbecileri lanetliyoruz. Yeri gelecek paramız ile, yari gelecek duamız ile, yeri gelecek bedenimiz ile onların yanında olacağız." dedi.

Reklam
Reklam

Basın açıklamasının ardından meydandaki tabut önünde Mısır'da öldürülen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: