Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması

Hukuk-Der Malatya Şube Başkanı Ali Balkan, Mısır'da ordunun yönetime el koymasının, doğrudan doğruya Mısır halkına karşı yapılmış bir darbe olduğunu belirtti.

Hukuk-Der Malatya Şube Başkanı Ali Balkan, Mısır'da ordunun yönetime el koymasının, doğrudan doğruya Mısır halkına karşı yapılmış bir darbe olduğunu belirtti. Balkan, yaptığı yazılı açıklamada, demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan seçimin Mısır'da hiçe sayıldığını belirterek, "Mısır'da halk tarafından seçilmiş bir cumhurbaşkanına karşı fiili darbe yapıldı. Bu darbeyi demokrasiye inanan insanlar olarak kabul etmek mümkün değildir. Demokrasi standartları açısından hiçbir askeri darbe normal ve meşru kabul edilmez" ifadesini kullandı. Darbelerin ülkelerin ekonomisinin, kültürünün, demokrasisinin zedelenmesine yol açtığını ifade eden Balkan, darbelere hangi açıdan bakılırsa bakılsın bir insan hakkı ihlali olduğunu kaydetti. Balkan, Avrupa Birliği ve Batılı bazı ülkelerin darbeye sessiz kalmasını şiddetle kınadıklarını belirterek, Mısır'da hayatın bir an önce normalleşmesini diledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: