Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması

OSMANİYE (AA) - AK Parti Osmaniye İl Başkanı Emir Hasan Arslantaş, Mısır’da ordunun yönetime el koymasına tepki gösterdi.

AK Parti Osmaniye İl Başkanı Emir Hasan Arslantaş, Mısır’da ordunun yönetime el koymasına tepki gösterdi. Arslantaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mısır’daki demokratik kazanımların askeri darbeyle sonlandırılmasını, halka ihanet olarak değerlendirdiğini ifade etti. Demokratik seçimle gelen iktidarın yetkilerinin gasp edilmesinin Ortadoğu ve Asya’nın talihsizliği olduğunu söyleyen Arslantaş, şunları kaydetti: “Siyasi iktidarın darbe ile değiştirilmesi yalnızca iktidar partisinin değiştirilmesinden ibaret değildir. Darbenin ardından yapılan seçimler darbenin kirli yüzünü temizlemeye yetmeyecektir. Darbe bir milletin bir uzvunu kaybetmesi anlamına gelmekte, o milleti geleceği belirsiz kör, sağır ve topal bir insana çevirmektedir. Darbeyi ülke ekonomisini, iç ve dış politikasını, ülkenin uluslararası imajını yerle bir eden, darbecilerin inisiyatifiyle siyasetin ve günlük yaşamın yeniden dizayn edildiği insanlık dışı bir müdahale olarak görmekteyiz.” Darbenin insan onuruna ve aklına en büyük hakaret olduğunu savunan Arslantaş, “Darbe kendi halkını silah zoruyla akrep ve çıyanlarla dolu bir kuyuya itmektir” dedi. Arslantaş, Mısır halkının anayasal parlamenter rejime ve çoğulcu rejimlere sahip çıkacağına ve bu kirli oyunu bozacağına inandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: