Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kars Şube Başkanı Sebahattin Gül Mısır'da ordunun yönetime el koymasına ilişkin, "Bu darbe Muhammed Mursi'nin şahsına karşı değil Mısır halkının iradesine karşı işletilen bir süreçtir" dedi.

Anadolu Gençlik Derneği Kars Şube Başkanı Sebahattin Gül Mısır'da ordunun yönetime el koymasına ilişkin, "Bu darbe Muhammed Mursi'nin şahsına karşı değil Mısır halkının iradesine karşı işletilen bir süreçtir" dedi. Gül, yaptığı açıklamada, Mısır'da yapılan seçimlerde halkın yüzde 51,73'ünün oyunu alarak Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi'nin darbeyle görevinden uzaklaştırıldığını belirtti. Darbenin Mursi'nin şahsına değil, Mısır halkının iradesine karşı işletilen bir süreç olduğunu kaydeden Gül, şunları kaydetti: "Mısır ordusu halkın seçimlerde gösterdiği irade beyanına rağmen kendi halkına karşı bir tavır ortaya koyarak yönetime el koymuştur. Bu, hukuksal hiçbir dayanağı olmayan ve ordunun elindeki silahların potansiyel imha gücünü bizzat halkın iradesine karşı kullanmasıyla ortaya çıkan kabul edilemez bir durumdur. Halkın iradesine rağmen ordunun cumhurbaşkanı atama yetkisi yoktur. Halkın iradesine rağmen ordunun hükümet oluşturma yetkisi yoktur. Bir kısım muhalefetin seçimlerle iş başına gelmiş yönetimin bir darbe ile görevden uzaklaştırılmasını desteklemesi ise bir acizliktir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: