Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması

Kastamonuda bir grup, Mısır'da ordunun yönetime el koymasını protesto etmek amacıyla Nasrullah Cami önünde iftar düzenledi.

Kastamonuda bir grup, Mısır'da ordunun yönetime el koymasını protesto etmek amacıyla Nasrullah Cami önünde iftar düzenledi. Anadolu Gençlik Derneği ve İsrail üçlüsü, Mısır'ın seçilmiş yönetime her istediklerini yaptıramadılar. Bunun üzerine muhalefeti ve orduyu organize ederek seçimle gelmiş meşru hükümeti önce sokak gösterileri ile yıpratmaya ve yıkmaya çalışmışlardır. Bunu da başaramayınca bizzat Mısır Ordusunu devreye sokarak meşru hükümeti darbe ile düşürmüşlerdir. Buna karşı Mısır halkının çoğunluğu darbeye karşı barışçıl gösterilerle hükümete olan desteklerine kararlılık göstermişlerdir." Yılmaz, gelinen noktanın Mısır'da yaşanılan darbe sürecinin halk iradesine müdahale olmaktan çıktığını tam bir katliama dönüştüğünü ifade ederek, Mısır'da darbe karşıtı barışçıl gösteri yapan silahsız bir halka karşı silahlı kuvvetler tarafından vahşice bir operasyon yürütüldüğünü kaydetti. Mısır'da olup bitenler karşısında ideolojik tavır takınıp katliamı görmezden gelmenin ayrı bir suç olduğunu vurgulayan Yılmaz, her şehirdeki bir meydanı bir Adeviyye Meydanı yapmak istediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz