Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması

KARS (AA)  - Sarıkamış ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, Mısır'da ordunun yönetime el koyması protesto edildi.

KARS - Sarıkamış ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, Mısır'da ordunun yönetime el koyması protesto edildi. Kent merkezindeki Gaziler Meydanı'nda toplanan Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, Mısır'daki saldırılarda hayatını kaybedenler için Ku'ran-ı Kerim okuyarak, dua etti. Dernek Başkanı Kamil Boz, burada yaptığı konuşmada, Mısır'da yapılan haksızlıklara karşı, Mısırlıların yanında olduklarını göstermek, onlara destek olmak için program düzenlediklerini söyledi. Ramazan ayının kardeşliğin ve merhametin daha da çok hissedildiği bir zaman dilimi olduğunu vurgulayan Boz, "Tuttuğumuz oruç bize elimizdekini paylaşmayı ve yaraları sarmayı emrederken, Müslüman bir ülkede ve sözde o ülkenin mensuplarından olan zihniyetin yeni yaralar açması kan dökmesi ve halkına zulüm etmesi kabul edilemez" diye konuştu. Boz, "Seçilmiş bir cumhurbaşkanını zorla alıkoyan ve kendi halkını öldürmekten çekinmeyen bu firavun zihniyetini esefle kınıyoruz. Mısır ordusunda yer alan şerefli askerleri istifaya davet ediyoruz. Tüm dünyayı Mısır'da olup bitenlere karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. "Üzülme Mursi ümmet seninle", "Defol Sisi, seninleyiz Mursi", "Mısır'a selam, direnişe devam" yazılı dövizler açan grup, daha sonra dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: