Mısır’da Ordunun Yönetime El Koyması

DENİZLİ (AA) - Denizli'de Memur-Sen üyeleri,  Mısır'da seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'ye karşı yapılan askeri darbeye karşı protesto gösterisi düzenledi.

Denizli'de Memur-Sen üyeleri, Mısır'da seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'ye karşı yapılan askeri darbeye karşı protesto gösterisi düzenledi. Cuma namazı sonrası Delikliçınar Meydanı'ndaki Yeni Cami avlusunda toplanan sendika üyeleri, Mısır ve Türkiye bayrakları, dövizler taşıyarak sloganlar attı. Grup adına basın açıklaması yapan Memur-Sen Denizli Temsilcisi Osman Tavşan, "halka silah doğrultan, masumları katleden, zalimlikte sınır tanımayan ve her türlü şiddeti uygulayan zihniyeti kınıyoruz" dedi. Tavşan, şöyle devam etti: "Mısır'da milletin iradesine set çekilmiştir. Millet yok sayılmış, demokratik olmayan yollarla halk büyk bir baskı altına alınmaya çalışılmıştır. Milletini kucaklayan değil, milletini acımasızca katleden bir avuç kendini bilmeyen kişilerin eline geçmiştir. Mursi'ye büyük engeller konularak elindeki yetkiler tamamen alınmış ve halk iradesine darbe vurulmuştur. Tek dileğimiz en kısa zamanda bu zulmün sonlanmasıdır." Sendika üyeleri, daha sonra Mısır'da darbe karşıtı gösteriler sırasında ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: