Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması Batman'da Protesto Edildi

Mısır'da ordunun yönetime el koyması Batman'da Aralarında MAZLUM-DER, Özgür-Der, Memur-Sen'in de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşu üyeleri ile vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Mısır'da ordunun yönetime el koyması Batman'da Aralarında MAZLUM-DER, Özgür-Der, Memur-Sen'in de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşu üyeleri ile vatandaşlar tarafından protesto edildi. Cuma namazı sonrası Gülistan Caddesi'nde toplanan grup adına hazırlanan basın açıklamasını Özgür-Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı Mustafa Sevinçer okudu. Sevinçer, 1 yıl önce halkın yüzde 52’sinin oyunu alarak Cumhurbaşkanlığa seçilen Muhammed Mursi'nin önceki gece ordunun yönetime el koymasıyla cumhurbaşkanlığı makamından hukuksuz bir şekilde indirildiğini anımsattı. Mısır halkının bedel ödeyerek elde etmiş olduğu kazanımlarını bir gecede sıfırlayan darbeci ordunun bu müdahalesi kadar destek tepkilerinin de dikkat çekici olduğunu ifade eden Sevinçer, şöyle dedi: "Büyük emperyalist güçlerle yakın ilişki halinde olan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Arap Birliği gibi Müslüman coğrafyanın memnuniyetlerini gecikmeden belirtmeleri, durdukları yeri görme açısından ibretlik bir tablo sundu. Dün Musa ile Firavun arasında yaşanan mücadelenin devamı bu gün Musa’nın çocukları ve Firavunların çocukları arasında sürmektedir. Elbette bizler Firavunlarca katledilen Hasan El-Benna ve Seyyid kutupların safında olacağız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: