Mısır’daki Darbe Bursa’da Da Protesto Edildi

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri, cuma namazı çıkışında Mısır'da ordunun yönetime el koymasını protesto etti.Bir...

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri, cuma namazı çıkışında Mısır'da ordunun yönetime el koymasını protesto etti.

Bir çoksivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'nin askeri darbe ile düşürülmesine tepki için toplandı. Cuma namazı çıkışı Ulucami avlusunda bir araya gelen platform üyeleri, çeşitli sloganlar atarak Mısır ordusunu ve İsrail'i kınadı.

Mısır'da halkın hür iradesiyle seçtiği Cumhurbaşkanı Mursi'nin görevden alınmasını zorbalık olarak nitelendiren ve MAZLUMDER Başkanı Şakir Çalışkan, "Bu, halk ve onun iradesine yönelik saygısızlıktır. Mısır halkının geleceğine yönelik, küresel nitelikteki bildik kirli oyunların bir parçasıdır. Demokrasiyi, hukuku, insan onurunu hiçe sayan faşist, anti demokratik bu darbe, Mısır sivil yönetiminin Filistin halkına nefes aldırmasına yönelik tavrına tahammülsüzlüğün ve Filistinlilerin geleceğine de ipotek koyma çabalarının bir ürünüdür" dedi.

Reklam
Reklam

Mısır'daki darbenin insanların hür iradesine atılmış bir çelme olduğunu ifade eden Çalışkan, "Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu olarak bu darbeyi, uluslararası ve yerel iş birlikçilerini istisnasız mücrim ilan ediyor, dünyanın tüm adil ve hukukun üstünlüğüne inanan insanlarını Mısır halkının seçilmiş tek meşru yönetiminin arkasında durmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Darbeye sessiz kalan BM, AB ve ABD'yi de eleştiren Çalışkan, bu darbenin en önemli tarafı olarak gördükleri İsrail'i de kınadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: