Mısır'daki Darbenin 100. Günü

 Genç Memur-Sen üyeleri, Rabia Platformu'nun desteğiyle Zonguldak, Kastamonu ve Çankırı'da Mısır'daki darbeleri protesto etti.

Genç Memur-Sen üyeleri, Rabia Platformu'nun desteğiyle Zonguldak, Kastamonu ve Çankırı'da Mısır'daki darbeleri protesto etti. Zonguldak'ta Madenci Anıtı önünde toplanan Genç Memur-Sen İl Temsilciliği üyeleri, Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından geçen 100 günlük süreyi ve yaşanan olumsuzlukları, taşıdıkları dövizlerle protesto etti. Genç Memur-Sen İl Temsilcisi İlhami Köse, yaptığı basın açıklamasında, Mısır'da halkın oylarıyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılmasının 100. günü olduğunu söyledi. Mısır'ın özgürlük isteyenler ve insan onuru mücadelesi verenler için ölüm tarlasına dönüştürüldüğünü ifade eden Köse, şöyle konuştu: "Mısır'da sadece insanlar değil, insanlık öldürülüyor. Dünya ses çıkarmazsa, insanlık vicdanı harekete geçmezse, darbecilerin kirli elleri ölüm yağdırmaya devam edecek. Bugün Mısır'da sadece darbenin değil, dünya ülkelerinin sessizliğinin, darbeciler eliyle vahşet ve katliamlara seyirciliğinin de 100. günüdür. Mısır'da darbe son buluncaya ve millet iradesi yeniden hakim oluncaya kadar isyanda olacağız." - Kastamonu Genç Memur-Sen Kastamonu Şube Başkanı Ümit Vaysaloğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, Mısır’da halkın oylarıyla seçilmiş hükümete ve cumhurbaşkanına karşı gerçekleştirilen askeri darbenin 100. gününü tamamladığını belirtti. Mısır halkının yılların mücadelesiyle elde ettiği demokrasi, adil seçim ve demokratik oy hakkının bir yıl bile dolmadan silah zoruyla rafa kaldırıldığını anlatan Vaysaloğlu, "Birkaç ülke hariç dünya, demokrasiyi, insan haklarını, insan onurunu hiçe sayan bu silahlı zorbalığa ve zorbalara sessiz kalmakta ısrar ediyor. 3 Temmuz’dan bu yana tanklar, zırhlı araçlar ve ağır silahlar kullanılarak gerçekleştirilen katliamlarda aralarında gençlerin, çocukların ve hamile kadınların da yer aldığı binlerce sivil öldürüldü" diye konuştu. - Çankırı Karatekin Parkı'nda Genç Memur-Sen Temsilciliği öncülüğünde toplanan grup, Mısır'daki darbenin 100. güne ulaşmasını sloganlarla protesto etti. Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Arif Kırkpınar, yaptığı basın açıklamasında, Mısır'da yaşanan darbenin 200. güne ulaşmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Kırkpınar, bütün darbelere karşı olduklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: