Mısır'daki Darbenin 100. Günü

BURSA/BALIKESİR (AA) - Bursa ve Balıkesir'de, Rabia Platformu üyeleri tarafından Mısır'daki darbenin 100. günü dolayısıyla tepki yürüyüşü ve basın açıklamaları yapıldı.

Balıkesir Balıkesir'de ise Rabia Platformu üyeleri, Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda bir araya geldi. Genç Memur-Sen Temsilcisi Erdal Şahan, grup adına yaptığı konuşmada, Mısır'ın, özgürlük isteyenler ve insan onuru mücadelesi verenler için ölüm tarlasına dönüştürüldüğüne dikkati çekti. Tank, zırhlı araç ve ağır silahlar kullanılarak 100 gündür gerçekleştirilen katliamlarda, aralarında gençler, çocuklar ve hamile kadınların da bulunduğu binlerce sivilin öldürüldüğünü dile getiren Şahan, "Zorba kurşunlarıyla ölenlerin ve yaralananların sayısı tam olarak bilinmiyor ve her geçen gün daha da artıyor. Bugün, sadece Mısır'da kanlı darbenin 100. günü değil, tarihin, insanlığın utanç vesikası olarak kaydedeceği, dünya ülkelerinin sessizliğinin, darbeciler eliyle vahşet ve katliamlara seyirciliğinin de 100. günüdür" ifadesini kullandı. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: