Mısır'daki Darbenin 100. Günü

Mısır'daki darbenin 100. günü nedeniyle Rabia Platformu desteğiyle Genç Memur-Sen öncülüğünde Van'da, "Gençlik Darbeye Direniyor" eylemi gerçekleşti.

Mısır'daki darbenin 100. günü nedeniyle Rabia Platformu desteğiyle Genç Memur-Sen öncülüğünde Van'da, "Gençlik Darbeye Direniyor" eylemi gerçekleşti. Cumhuriyet Caddesi Sanat Sokağı'nda bir araya gelen Genç Memur-Sen üyeleri adına açıklama yapan Zeki Bedir, Mısır'da halkın oylarıyla seçilmiş hükümete ve Cumhurbaşkanı'na karşı 3 Temmuz'da gerçekleştirilen askeri darbenin 100. gününü tamamladığını anımsattı. Birkaçı dışında tüm dünya ülkelerinin, demokrasiyi, insan haklarını ve insan onurunu hiçe sayan silahlı zorbalığa ve zorbalara sesiz kaldığını belirten Bedir, Mısır halkının yılların mücadelesiyle elde ettiği demokrasi, adil seçim ve demokratik oy hakkını bir yıl bile dolmadan silah zoruyla rafa kaldırıldığını söyledi. Bedir, darbecilerin ve cunta yönetiminin, dünyanın sesiz kalmasından, demokrasi beşiği devletlerin yaşananlara seyirci olmasından aldığı cesaretle masum bedenleri ölümle tanıştırdığını ve vahşetlerine her gün bir yenisini eklediğini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Mısır, özgürlük isteyenler ve insan onuru mücadelesi verenler için ölüm tarlasına dönüştürüldü. 3 Temmuz'dan bu yana tanklar, zırhlı araçlar ve ağır silahlar kullanılarak gerçekleştirilen katliamlarda aralarında gençlerin, çocukların ve hamile kadınların da bulunduğu binlerce sivil öldürüldü. Zorba kurşunlarıyla ölenlerin ve yaralananların sayısı tam olarak bilinmiyor ve her geçen gün daha da artıyor. Darbe yönetimi ve tetikçileri, yönetime el koymakla, bu duruma karşı çıkanları öldürmekle yetinmiyor. Binlerce insanı darbeye direndiği ve demokraside ısrar ettiği için hukuka aykırı yollara tutukluyor. İşkenceye tabii tutuyor. Mısır'da sadece insanlar değil insanlık da öldürülüyor. Dünya ses çıkartmaz, insanlık vicdanı harekete geçmezse darbecilerin kirli elleri ölüm yağdırmaya devam edecek." Konuşması sık sık "Unutma unutturma sen susarsan dünya susacak", "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık", "Diren İhvan ümet seninle", "Firavunlar için yaşasın cehennem" sloganlarıyla kesilen Bedir, dünyanın en eski medeniyetlerinden biri olan Mısır'da, halkın 100 gündür insan olmanın onurunu yaşayamadığını ifade etti. "Bizler darbeye direnen gençler olarak Mısır'da yaşananları, Mısır halkına yaşatılanları, bütün insanlığa karşı tehdit olarak görüyoruz" diyen Bedir, darbeye sesiz kalanların ve darbeyi destekleyenlerin insanlığın katlinin iştirakçisi, insan onurunun kadim düşmanı olduğunu dile getirdi. Bedir, Mısır halkının iradesinin, Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş sivil iradesinin yanında olmayı insan olmanın gereği gördüklerine değinerek, "Vicdanı olan, insan olan herkesi darbeye, darbecilere, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, insan hayatına kast eden her türlü eyleme karşı çıkmaya, Mısır halkının direnişine insanlığın dirilişine katkı sunmaya davet ediyoruz" dedi. Genç Memur-Sen üyeleri, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: