Mısır'daki Darbenin 100. Günü

KIRŞEHİR (AA) - Genç Memur-Sen öncülüğünde Uluslararası Rabia Platformu üyeleri, Kayseri, Kırşehir, Kırıkkale ve Yozgat'ta Mısır'daki darbeyi protesto etti.

Kırşehir, Yozgat ve Kırıkkale Kırşehir Anıt Meydanı'nda toplanan platform üyeleri, Rabia işaretli döviz ve flamalar ile çeşitli pankartlar taşıdı. Çeşitli slogan atan platform üyeleri, Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Demirsoy'un yaptığı açıklamanın ardından olaysız dağıldı. Etkinliğe, çeşitli sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Yozgat'ta, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan platform üyeleri, "Unutma unutturma", "Sen susarsan dünya susacak" yazılı pankartlar açarak, Rabia işareti yaptı. Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Gökhan Eroğlu'nun açıklamasının ardından sloganlar atıp dağıldı. Genç Memur-Sen Kırıkkale Temsilcisi Murat Memiş, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, dünyanın en eski medeniyetlerinden birinin merkezi Mısır’da, hukuka, insan haklarına, adalete ve vicdanlara aykırı cuntanın, 100 gündür keyfi ve zalimane bir yönetim sürdürdüğüne işaret etti. Memiş, "Mısır’da darbe son buluncaya, millet iradesi yeniden hakim oluncaya kadar isyanda olacağız. Bu yüzden, darbeye itirazlarında, darbecilere isyanlarında Mısır halkının yanında yer alacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: