Mısır'daki Katliama Tepki Gösterileri

Bursa'da, bir grup STK'nın birleşerek oluşturduğu "Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu", Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamı kınadı. 

Bursa'da, bir grup STK'nın birleşerek oluşturduğu "Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu", Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamı kınadı. Merkez Osmangazi ilçesi Şehreküstü Meydanı'nda toplanan Asır Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, Mısır halkına destek vermek için slogan attı, tekbir getirdi, Rabia işareti yaptı. Platform adına açıklama yapan ÖZGÜR-DER Bursa Şube Başkanı Aziz Avar, Mısır'daki Müslüman halkın uğradığı zulmün benzerinin Suriye'de, Arakan'da, Doğu Türkistan'da, Afganistan'da ve dünyanın birçok yerinde yapıldığını söyledi. Sesleri ve dualarıyla zulüm gören, katliama uğrayan Müslümanların yanında olduklarını belirten Avar, "Bu akşam Mısır direnişi için buradayız. Bizler yüce Allah yolunun, Resullerinin takipçisiyiz. Onlarsa şeytanın ve firavunların, tağutların takipçileri" ifadesini kullandı. Avar, şöyle devam etti. "Öyle bir firavunluk ki darbeci Sisi, Suud Kralı Abdullah, Ürdün Kralı Hasan, zelil Körfez emirleri ve yüz binlerce kardeşimizin katili zalim Esed'i bir araya getiriyor. Bu meydanda Esed'i kayıtsız şartsız destekleyenlerin yeri nereye düşüyor? Hesabı kendilerine bırakıyoruz. Mısır'da, Suriye'de ve tüm İslam coğrafyalarındaki kardeşlerimizin direnişleri, bizlerin de irademizi koruma çabasıdır. Bunca şehidi bunun için veriyorlar. Bizler de iradelerimizi onların iradelerine katarak bu kutlu direnişe, ibadete sonuna kadar sahip çıkacağız. Allah'ın izniyle bu direniş ve bu kadar şehidin bereketi ile Mısır'dan başlayan bu kutlu uyanış, ümmetin kurtuluşu ile taçlanacaktır." Grup daha sonra Kur'an okuyup Arapça şarkılar söyledikten sonra dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: