Mısır'daki Katliama Tepki Gösterileri

 İstanbul Saraçhane Parkı'ndaki eylemlere destek için Van'dan yola çıkan ve kendilerine "Mısır Gönüllüleri" adını veren Mısır Direnişine Destek Konvoyu, Malatya'ya ulaştı.

İstanbul Saraçhane Parkı'ndaki eylemlere destek için Van'dan yola çıkan ve kendilerine "Mısır Gönüllüleri" adını veren Mısır Direnişine Destek Konvoyu, Malatya'ya ulaştı. Vatandaşlar konvoyu, şehir girişinde alkışlarla karşıladı. Karşılamanın ardından konvoydakiler, Eyüp Sultan Camisi'nde yatsı namazı kıldı. Namaz sonrası cami önünde açıklama yapan Burhan Adalı, Ortadoğu'nun en önemli ülkelerinden Mısır'da Muhammed Mursi'nin meşru cumhurbaşkanı olarak seçildiğini ancak bir yıl sonra Sisi önderliğinde darbe yapılarak Mısır'ın kaosa sürüklediğini ve Mursi'nin gayrimeşru yöntemle görevden alındığını söyledi. Adalı, yönetime el konulmasından sonra yeni bir sürecin başladığını belirterek, "Mısırlı Müslümanlar ve darbe karşıtları uzun süre meydanlarda şiddete başvurmaksızın eylem haklarını kullandılar. Fakat darbe zihniyeti ve onun destekçileri olan ABD, İsrail ve bazı Arap kralları, bu gösterilere daha fazla tahammül edemeyerek geçtiğimiz günlerde binlerce Müslümanı katlettiler. Bu katliam serisi hala devam ediyor" diye konuştu. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin Mısır meselesine onurlu bir duruş sergilediğini ifade eden Adalı, şunları kaydetti: "Diğer İslam ülkeleri liderleri ve Birleşmiş Milletler'i aynı duruşa sahip olmadıkları için nefretle kınıyoruz. Bugün yurdumuzun onlarca şehrinde Mısır katliamı telin ediliyor ancak bu farklı eylemler ortak eylemlere dönüşmedikçe mesaj yerine ulaşamamaktadır. Bütün duyarlı insanların büyük kentlere akın ederek, büyük eylemler yaparak seslerini dünya kamuoyuna duyurmaları gerekmektedir. Bizler Mısır Gönüllüleri olarak ulusal düzeyde bir eylem birliği için yola çıktık." Konvoyda yer alanlar, Kayseri güzergahından İstanbul'a gidecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: