Mısırlı Çocuklara Kuklalarla Psikolojik Destek

Milletlerarası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği (UNİMA) Mısır Milli Merkezi Başkanı Walid Mohamed Badr, Mısır'da çocukların psikolojik sorunlarının televizyondaki kukla

Milletlerarası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği (UNİMA) Mısır Milli Merkezi Başkanı Walid Mohamed Badr, Mısır'da çocukların psikolojik sorunlarının televizyondaki kukla programlarıyla giderilmeye çalışıldığını söyledi.

Eskişehir'deki "Uluslararası Gölge-Kukla Oyunları Festivali" için kente gelen Badr, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır'da gölge sanatçısı 5 ayrı grubun bulunduğunu kaydetti.

Bu grupların kukla ve maske gösterileriyle tiyatro oyunları sergilediğini bildiren Badr, gelişen teknolojiyle gölge oyunlarına olan ilginin azaldığına değinerek, "Artık, gölge oyunu daha az sergileniyor. Geçmiş yıllarda daha fazla önemliydi. Zaman içerisinde teknolojik gelişmelerle bu önem kayboldu. UNİMA Mısır Milli Merkezi'nin kurulmasıyla yeniden kukla gösterilerini canlandırmayı planlıyor, gölge oyunlarını öne çıkarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"Çocuklar, Mısır televizyonunda, Türkiye'deki Susam Sokağı'na benzer 'Alem Sim Sim' adlı program aracılığıyla kukla gösterilerini izliyor" diyen Badr, şöyle devam etti:

"Mısır'daki çocukların psikolojik sorunları televizyondaki kukla programlarıyla giderilmeye çalışılıyor. Gölge oyunları ve kukla gösterilerinin yer aldığı bu yayınlarda, çocukların psikolojik eğitimlerine yönelik bilgilere de yer veriliyor. Çünkü çocuklara bire bir ulaşamıyor, onlara terapi ve eğlence amaçlı, yakın temaslı gösteriler düzenleyemiyoruz. Bu yüzden bu kukla gösterilerinin varlığı televizyon aracılığıyla devam ettiriliyor."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: