Mısırlı Heyet, Türkiye’yi Kutlarken Dünyanın Sessizliğine Sitem Etti

Suriyeli mültecilerin durumunu yerinde görmek için Şanlıurfa’ya gelen Mısırlı heyet, konteynır kenti ve hastanedeki yaralıları...

Suriyeli mültecilerin durumunu yerinde görmek için Şanlıurfa’ya gelen Mısırlı heyet, konteynır kenti ve hastanedeki yaralıları ziyaret etti. Mısırlılar, Türkiye’nin ev sahipliğini kutlarken dünyanın sessiz kalmasına sitem etti.

Parlamenter, şair, yazar, insan hakları savunucuları ve işadamlarının da aralarında bulunduğu Mısırlı bir heyet Suriyeli mültecilerin durumunu yerinde görmek için Şanlıurfa’ya geldi. Arapdar’in organizasyonu ile Yurda gelen heyet, dün Harran Konteynır kentte inceleme ve ziyaretlerde bulundu bugün de Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki Suriyeli yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Hastaların kaldığı odaları bir bir dolaşan heyet, yaralılarla sohbet etti, sağlık durumları ile ilgili bilgi aldı. Mısırlı heyet Türkiye’nin misafirperverliğini örnek gösterirken başta Avrupalı devletler olmak üzere dünyanın yaşanan drama sessiz kalmasına sitem etti. Hastane çıkışında heyet adına değerlendirmeyi Mısır parlamenteri Ahmet Şerif yaptı. Şerif, iki günlük program kapsamında mülteci kampını ve hastanedeki yaralıları ziyaret ettiğini söyledi. Türkiye’nin Suriyelilere sahip çıktığını dile getiren Şerif, dünyanın sessizliğine de sitem etti. Hayvanların bile haklarını savunan Avrupa ülkelerinin neden burada insan haklarını savunmadığını soran Şerif, Müslüman ülkelerin de duyarsız kaldığını ileri sürdü. Şerif, “hak gelecek, batıl zail olacak." dedi.

Reklam
Reklam

ARAPDER Genel Başkanı Şükrü Kırboğa ise Mısırlı heyetin dünyanın en güzel mülteci kamplarını Türkiye’nin yaptığını itiraf ettiğini kaydetti. “Gönül ister ki insanlar mülteci durumuna düşmesin” diyen Kırboğa, fakat bu durumda Türkiye’nin insanlığa bir örnek teşkil ettiğini ifade etti. Mısırlı heyetin bu konuda gıpta ettiğini dile getirdi. Mısırlı heyetinde bulunan birinin anısını paylaşan Kırboğa, 22 yıllık Kenya’daki bir mülteci kampında kalan bir vatandaşın bu Türkiye’deki kampları hayal bile edemeyeceğini sözlerine ekledi.

Türkiye vatandaşlarının para ödeyerek geldikleri hastanelerimizden Suriyelilerin tamamen ücretsiz yararlandığını vurgulayan Kırboğa, bunun Türkiye’nin büyüklüğünü gösterdiğini aktardı. "Ülke ve millet olarak Osmanlı’nın bakiyesi olduğumuz için Suriye’deki, Mısır’daki Libya’daki mazlumların sorumluluklarını etteki hissedeceğiz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: