Misis Kazılarına İş Adamı Desteği

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın öncülük ettiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli, Adana Müzesi Başkanlığında,...

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın öncülük ettiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli, Adana Müzesi Başkanlığında, Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Nurettin Öztürk, İtalya'nın Pisa Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Giovanni Salmeri, Roma Enstitüsünden Anna Lucia D’Agata’nında katılımcı olarak bulunduğu "Ölümsüzlük Şehri Misis"i gün yüzüne çıkarılması çalışmaları devam ediyor.

Adanalı iş adamlarının dikkatini buraya çekmek amacıyla Yüreğir Belediyesi önderliğinde Misis Arkeoloji Kazılarını Destekleme Derneği kuruldu. Dernek üyeleri Tarkan Kulak, Fatma Yılgün Yüksel, Fevzi Çakıt, Yaşar Yiğit, Mustafa Akalın, Zülfikar Tümer, Murtaza Kılçık, Adana Barosu Başkanı Aziz Erbek, Ç.Ü Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünden Yrd. Dç. Dr. Necdet Sakarya, Misis Antik Kentini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

Reklam
Reklam

Amaçlarının Misis Antik Kentini gün yüzüne çıkarmak için mücadele ettiklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Misis Antik Kentini Dünya Kültürel Mirasına kazandırmak için uğraşıyoruz. Kazıların tamamlanmasıyla çok ilginç bulgulara ulaşılacağını bekliyoruz. Kazıların başlamasıyla birlikte kazı ekibimiz çok ilginç detaylara ulaştılar. Bu kazı sayesinde bölgemiz turizm açısından da önemli bir merkez olacaktır ve Adana Ekonomisine olumlu katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Adanalı iş adamları da kazıların başlamasıyla birlikte ilginç eserlerin ortaya çıkmaya başladığını belirterek, "Önemli olan bu kazıların desteklenmesi ve bu önemli merkezin Dünya Kültürel Mirasına kazandırılmasıdır. Bunun için hep beraber taşın altına elimizi koymamız gerekmektedir. Kazı çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte ortaya çıkan güzellikler ve artı değer tüm bölge halkımızın olacaktır. Bu projenin yanında olmak kentimize ve gelecek nesillere borcumuzdur" dediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz