"Misket Ile Kısmet"e Tepki

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Büyükşehir Belediyesi'nin, Ankara'nın tanıtılması için çıkardığı, akıllı telefonlara da

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Büyükşehir Belediyesi'nin, Ankara'nın tanıtılması için çıkardığı, akıllı telefonlara da indirilebilen "Misket ile Kısmet" adlı mobil tabanlı oyuna tepki gösterdi.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nde gerçekleşen basın toplantısında konuşan Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ali Hakkan, söz konusu oyunun Ankara'yı gerektiği gibi tanıtamadığını ve bir çok eksikliklerle dolu olduğunu öne sürdü.

Hakkan, oyunda metro istasyonunda bir güvenlik görevlisinin Misket karakterine cop attığını ifade ederek bunu Ankara'nın yanlış tanıtılmasına gerekçe olarak gösterdi.

Reklam
Reklam

Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan da "Misket ile Kısmet" oyununda çocukların psikolojisini bozacak bazı unsurların bulunduğunu iddia ederek, "Bir oyun hazırlanıyorsa o yörenin değerlerinin iyi bilinmesi lazım" dedi.

Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hakkan ayrıca, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) bölgesinin, 1. derece SİT alanı iken 3. derecede SİT alanı olarak yeniden düzenlenmesinin, bölge üzerinde yapı inşa edilebilmesi için yapıldığını iddia etti.

Muhabir: Hüseyin Demir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: