Misland Yönetimi'nden Yüksek Performanslı Çalışana Bireysel Emeklilik Ödülü

Türkiye Cumhuriyeti devletinin 1 Temmuz 2012’den itibaren işveren tarafından yapılan bireysel emeklilik ödemelerine prim desteği...

Türkiye Cumhuriyeti devletinin 1 Temmuz 2012’den itibaren işveren tarafından yapılan bireysel emeklilik ödemelerine prim desteği vermesinden harekete geçen MİSLAND Yönetimi'nin performansı yüksek olan personelini bireysel emeklilik sigortası ile ödüllendirme kararı aldığı belirtildi.

Emeğini MİSLAND için verimli bir biçimde harcayan çalışanlarına ek bir sosyal kazanım olarak bireysel emeklilik sigortası yapma kararı aldıklarını açıklayan MİSLAND Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Demirbağ, 2012'den başlayarak yıl sonunda başarılı ve verimli çalışanların bekar olanların kendisini, evlilerin ise uygun görmeleri durumunda eşlerini bireysel emeklilik kapsamına almayı planladıklarını söyledi. Demirbağ, "Bu hedefi 2013'den hemen başlayarak 2023 yılına kadar ikinci emeklilikleri hedef olarak belirledik. Yani bu uygulamayla, bu günden bireysel emeklilik şemsiyesine giren bir çalışanımız, 2023 yılında üyeliğinin 10. yılında birikimlerinin geri dönüşünü alır hale gelmiş olacak” dedi.

Reklam
Reklam

Demirbağ, devletin bireysel emeklilik katılım payının yüzde 25 olmasının büyük bir avantaj olduğunu belirterek MİSLAND çalışanları arasında performansı yüksek olanların her yıl yüzde 10’unu bu imkandan yararlandıracaklarını ve bu doğrultuda karar alıp çalışmalara başladıklarını açıkladı. Çalışanların eşlerine yapılacak bireysel emeklilik sigortasının başarılı çalışanların ev hanımı eşlerine yönelik bir destek olduğunu vurgulayan Demirbağ, “Anadolu’da kadının bir gelire sahip olması ayrı bir önem taşıyor” diye konuştu.

Bu arada, devletin bireysel fonlara verdiği desteğin, bireysel emeklilikte birikecek fonları en az iki üç kat büyüteceğine işaret eden Demirbağ, MİSLAND gibi büyük yatırımlar ve halka arz edilecek büyük gruplar için bu fonların önemli bir finansman kaynağı olduğunu söyledi. Demirbağ, “Devlet eliyle verilen bu desteği, Türkiye’ye model olacak şekilde değerlendirmek istiyoruz. Uzun vadede bu fonların büyük kısmı değer üreten kalıcı büyük yatırımlar yapan kurumlara kredi olarak dönecektir. Uzun vadeli yatırımlar ve uzun vadeli kredi kullanan özel sektör açısından bu fonlar önemli bir konu ve önemli bir destektir” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: