MİT sustu

Bir süredir yoğun eleştirilere maruz kalan Milli İstihbarat Teşkilatı, uzun süredir suskunluğunu koruyor.

ANKARA (ANKA) - Daha önce resmi internet sitesinden çeşitli konulara ilişkin iddiaları yanıtlayarak kamoyunu aydınlatan MİT, 9 aydır hiçbir açıklama yapmıyor.

Başbakanlığa bağlı olarak istihbarat hizmeti veren Milli İstihbarat Teşkilatı, bir süredir ses vermiyor. Daha önceki dönemde kurum hakkında basın yayın organlarında yer alan pek çok konu için açıklama yapan MİT, 2010 yılında bu geleneği durdurmuş durumda.

MİT ile ilgili son olarak, Emre Taner'in 26 Mayıs 2010 tarihinde yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla bu göreve atanan Dr. Hakan Fidan'ın "İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüştü" iddiasıyla gündeme geldi. Müsteşara yönelik bu iddiaya dahi açıklama yapılmazken, sadece 2009 yılında MİT'in resmi internet sitesinden 9 basın açıklaması yapılmıştı. Sitede bulunan Basın Açıklamaları bölümü halen 2009 takviminde kalırken, emekli astsubay olan Dr. Hakan Fidan'ın göreve gelmesiyle beraber Basın Müşavirliği'nde de bir değişiklik yaşandı.

Reklam
Reklam

Uzun süre bu görevi yürüten Müşavir Ülay Şenlier, Müsteşar Fidan'ın talebi üzerine emekli olmuş yerine yine teşkilat içinden Şenol Baltacıoğlu atanmıştı. Ancak suskunluk süreci 18 Haziran 2010 tarihinde yapılan bu atama ile de değişmedi.

MİT kamoyunu bilgilendirmek amacıyla son olarak yaptığı açıklamada, bir gazetede yer alan "Genelkurmay Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda yapılan aramaların, MİT'in bu kurumda çalışan askerlere yönelik yaptığı dinlemeler nedeniyle" olduğu yönündeki iddiaya cevaptı. Müsteşarlık konuya ilişkin yaptığı açıklamada bu konuda yapılan çalışmaların hiçbir safhasında bulunmadığını kamoyuna açıklayarak, haberin asılsız olduğunu bildirmişti.