Mit Tır'ları Savcıları Için Karar Bekleniyor (2)

KARAR VERİLEMEDİ Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık avukatları bugün son savunmalarını yaptıktan sonra tahliye talebinde bulundu. Talep kabul edilmeyince avukatlar itiraz

KARAR VERİLEMEDİ
Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık avukatları bugün son savunmalarını yaptıktan sonra tahliye talebinde bulundu. Talep kabul edilmeyince avukatlar itiraz etti ve mahkeme bu itirazı en yakın mahkeme olan Mersin"e gönderdi. Mersin Ağır Ceza Mahkemesi"nin yarın tahliye ile ilgili itirazı görüşmesi bekleniyor. Savcıların yargılanmaları konusunda da Tarsus Mahkemesi'nin henüz karar vermediği, ancak birçok internet sitesine 'Yargıtay'da yargılanmaları kesinleşti' şeklinde haber sızdırıldığı öne sürüldü.
Sanık avukatlarından Adana eski Baro Başkanı Avukat Aziz Erbek, Tarsus Adliyesi'nde bugün yaşananları 'Hukuk garabeti ve dosya incelemede hız rekoru' olarak niteleyip şunları söyledi:
"Son savunmalarımızı verdiğimizde saat 16.22 idi. 4 avukatın 16 ile 36 sayfa arasındaki savunmaları 19 dakikada okunmuş, 2 dakika sonra da başsavcılık 38 klasörlük dosyayı Mersin"e sevketmiş görünüyor. Bunlar UYAP"ta böyle görünüyor. Olacak şey mi. Bu bizde, kararın önceden verildiği kuşkusunu yaratıyor. Nitekim birçok kanalda savcılar hakkında son kovuşturma kararı verildiği bilgisi yayılıyor. Ama böyle bir karar henüz verilmiş değil. 4 savcımız ve bir subayımızın yargılandığı davada bu kadar hukuk ihlalleri yaşıyoruz maalesef. Şimdi yarınki kararları bekliyoruz. Şu anda ne tahliye talebimiz, ne de sanıkların Yargıtay'da yargılanmalarına ilişkin bir karar verilmiş değil."
Savcılar hakkında açılan soruşturmada yayın yasağı getirilmiş, ayrıca duruşmalar için gizlilik kararı da alınmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: