Miting öncesi kürtçe pankartlar dikkat çekti

Referandum çalışmaları kapsamında bugün Van'da halka hitap edecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingi öncesi alana asılan Kürtçe pankartlar dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan'ın halka hitap edeceği Beşyol mevkiine vatandaşların serinlemesi için soğuk buhar püskürten 4 adet cihaz konuldu. Traktörlerin arkasına bağlanan cihazlar, kuyruk mili ile vatandaşlara miting boyunca soğuk buhar püskürtecek.

Miting öncesi polis ekipleri bir yandan arama noktaları oluştururken, bir yandan da Başbakan'ın konuşma yapacağı platforma vatandaşların yaklaşmalarını önlemek için barikat kuruyor. Başbakan'ın mitingini canlı yayınlayacak olan ajans ve televizyon kanalları da sabahın erken saatlerinden bu yana hazırlıklarını sürdürüyor.

Reklam
Reklam

Miting alanında; 'Van Ak Gençlik' imzalı, "Seroke aşitiye tu bi xer hati" (Barışın önderi hoş geldiniz) şeklinde Kürtçe yazılı pankartların yanı sıra ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun resminin üzerinde, "Ben de 'evet' diyecektim ama Önder abi izin vermedi", "Bu pakette sadece otlu peynir olsa statükoya inat 'evet'" pankartları dikkat çekti.