Mitinge destek için grev yapılıyor

LEFKOŞA (İHA) - Kıbrıs'ta 24 Nisan Cumartesi günü yapılacak referanduma geri sayım sürerken, Annan Planı'na "Evet" denilmesini isteyen siyasi parti ve sivil toplum örgütleri bugün Lefkoşa'da bir miting düzenliyor.

"Bu Memleket Bizim Platformu" (BMBP) adı altında örgütlenen siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen miting, İnönü Meydanı'nda saat 11.00'de başladı. Türk tarafı yanında, Rum tarafına da mesaj vermeyi amaçlayan mitinge destek amacıyla, bir çok sendika 2-3 saatlik grevler yaptı.

Reklam
Reklam

Eski Peyak binaları önünde toplanan vatandaşlar, örgüt pankartlarıyla barış istemlerini dile getiren sloganlar attı. Vatandaşlar, ellerinde rengarenk balonlarla, miting alanına kadar yürüdü. Vatandaşların, ellerinde, AKEL'e mesajlar içeren pankartlar taşımaları dikkat çekti. Organizasyon komitesi ile güvenlik güçlerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı miting alanında, BMBP adına konuşmalar yapılacak.

Mitinge öğretmen ve memurların yanında, özel sektör çalışanları, iş çevreleri ve gençler de büyük ilgi gösterdi. Meydanda, saat 11.00 itibariyle, onbinlerce vatandaş toplanmış bulunuyor.

Bu Memleket Bizim Platformu içinde CTP, TKP, YBH, KSP, BDH, KTÖS, KTOEÖS, DEV-İŞ, DEVRİMCİ GENEL İŞ, EMEK-İŞ, BES, KTAMS, KTMMOB, BASIN-SEN, BEL-SEN, TIP-İŞ, YÖN-SEN, KOOP-SEN, GÜÇ-SEN, DAÜ-SEN, VERGİ-SEN, ÇAĞ-SEN, Mağusa Türk Genel-İş Sendikası, K.T.Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, K.T.Hayvan Üreticileri Birliği, YKB, Kıbrıs Türk Sanatçı ve Yazarlar Birliği, Haklar ve Özgürlükler Derneği, Girne Halk Sanatları Derneği, Kıbrıs'ta Sosyalist Gerçek, EKİM Kültür-Sanat Derneği, Kıbrıs Sanat Derneği, Barış Derneği, KIB-YAY, Naci Talat Vakfı, Kutlu Adalı Vakfı, Barış ve Federal Çözüm İçin Kadın Hareketi, Kadın Araştırmaları Merkezi, Gençlik Merkezi, Akdeniz-Avrupa Sanat Derneği, GİBETSU, Kıbrıs Gençlik Platformu, Barış ve Demokrasi İnisiyatifi yer alıyor.

Reklam
Reklam