MİT'ten yalanlama

ANKARA (İHA) - Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Başbakan Ecevit'in 'onay'ı ile bir açıklama yaparak, MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun'un görevinden ayrılıp büyükelçi olma yönünde bir isteği ve önerisi olmadığını bildirdi.

MİT Müsteşarlığı, basında yer alan MİT Müsteşarı'nın Madrid'e Büyükelçi tayin edileceğine yönelik haber ve yorumlar üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Sayın Başbakan'ın onay'ı ile bir açıklama yapılması gereği duyulmuştur" ibaresi dikkat çekerken, sözkonusu iddianın doğru olmadığı belirtildi. Açıklamada, "Mezkur haberde belirtildiği şekilde, gerek MİT Müsteşarı'nın görevinden ayrılıp Büyükelçi olma yönünde bir isteği, gerekse kendisinden bu konuda yapılmış herhangi bir öneri bulunmamaktadır" dendi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, basın mensuplarının bu tür teyidi alınmamış haber ve yorumları, kritik görev yapmakta olan kurumlarda sadece kişiyi değil, tüm personeli de görev ve hasıla bakımından menfi yönde etkileyeceğini dikkate almaları istenirken, bunun ülkemizin açısından gerekli olduğu da vurgulandı.