Miyar ne demek? Miyar kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sanat yapıtlarında kullanılmak için oldukça elverişli bir zenginliğe sahiptir. Özellikle roman ve şiir gibi edebi sanatlarda Türkçenin ifade zenginliği sıkça ön plana çıkar. Bu zenginlik tarih boyunca pek çok önemli edebi eserin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Ancak bu zenginlik beraberinde pek çok yeni kelimeyle karşılaşmayı da getirmiştir. Miyar kelimesine de sıkça karşılaşılan kelimelerden bir tanesidir. Miyar TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçenin edebi zenginliği pek çok kelimenin anlamdaşlarının ve yakın anlamlılarının bulunması ile sağlanmaktadır. Türkçe konuşan bir kimsenin kendini ifade edecek kelimeleri bulmakta veya oluşturmakta genel olarak zorlandığı söylenemez. Ancak ifade edecek çok fazla kelimenin olması bu hazinedeki bir kısım kelimelerin de bilinmemesi demektir. Kimileri için bu kelimelerden bir tanesi de Miyar olabilir. Miyar TDK sözlükte ne anlama gelir?

Miyar Ne Demek? Miyar TDK sözlük anlamı nedir?

  • Miyar kelimesinin TDK sözlüğe göre 3 farklı anlamı vardır.
  • Miyar kelimesinin kökeni Arapça dilidir.
  • Miyar kelimesinin Arapça dilindeki karşılığı miʿyār şeklindedir.
Reklam
Reklam

Miyar TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim,eskimiş Değerli madenlerde yasanın istediği ağırlık, saflık ve değer derecesini gösteren ölçü
  2. mecaz Ölçüt, ölçü
  3. kimya Ayıraç

    Miyar Kelimesinin Cümle İçerisinde Kullanımı

    "Pakize bu son fikri fazla beğenmişti ve itiraf edeyim ki Pakize'nin zevki benim için bir çeşit miyar olmuştu." - Ahmet Hamdi Tanpınar

Anahtar Kelimeler: