MLKP Operasyonu Polis Kamerasında

İstanbul’da yasa dışı bir sol terör örgütüne yönelik operasyonda kullanılmaya hazır yaklaşık 100 ayrı bomba...

İstanbul’da yasa dışı bir sol terör örgütüne yönelik operasyonda kullanılmaya hazır yaklaşık 100 ayrı bomba düzeneği ele geçirildi. Polisin verdiği bilgilere göre operasyon kapsamında 11 ayrı bombalama eyleminin aydınlatıldığı belirtilerek 60 eylem girişiminin de deşifre edildiği kaydedildi. Operasyon, polis kamerası tarafından saniye saniye kayıt altına alındı.

Operasyona ilişkin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden yazılı bir açıklama yapıldı. Operasyonun İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin katkısı ile İzmir ve Samsun polisinin ortak çalışmasıyla hayata geçirildiği belirtildi. Yasa dışı sol terör örgütü üyesi 9 şüphelinin yakalandığını belirten polis, zanlıların yurt dışındaki kamplarda eğitim gördüklerini ve önceki tarihlerdeki 11 ayrı bombalama eylemini gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Reklam
Reklam

Yazılı açıklamada zanlıların siyasi parti binaları ve kamu kurumlarına yönelik eylemlerinin deşifre edildiği belirtildi. 21 Haziran 2012 tarihi itibariyle başlatılan operasyonda 10 kilogramağırlığında amonyum nitrat ile bomba yapımında kullanılan malzemeler yanında 380 gram TATP patlayıcı madde, çok sayıda bomba düzeneği, 8 adet el telsizi, 10 adet mermi, 8 adet sahte kimlik, 563 il ve ilçenin nüfus müdürlüklerine ait sahte mühür, 118 adet boş sahte nüfus cüzdanı, 1 adet pres makinesi, 15 adet kimlik PVC’si, çok sayıda iletişim ve bilişim malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirildi.

Açıklamada, aydınlatılan eylemler arasında Ak Parti binalarına bomba konulması, Gaziosmanpaşa Nüfus Müdürlüğü7ne, Fatih Sosyal Güvenlik Kurumu’na ve Anadolu Yakası Adalet Sarayı’na bomba konulması eylemlerinin de yer aldığı kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: