MLKP Sanıklarına Ağırlaştırılmış Müebbet Istendi

Terör örgütü MLKP davasında 162 eylemden sorumlu tutulan 9'u tutuklu 26 sanığın yargılandığı davada, 13...

Terör örgütü MLKP davasında 162 eylemden sorumlu tutulan 9'u tutuklu 26 sanığın yargılandığı davada, 13 sanığın, ‘Anayasayı ihlal etmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 9 tutuklu sanık ile 7 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmada mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kaplan, terör örgütü MLKP'nin tarihi, yapısı, silahlı mücadele anlayışı, örgüte düzenlenen operasyonlar, örgüt yöneticisi, üyesi olan sanıkların eylemleri ve örgütteki konumlarını anlattı. Mütalaada, sanık gazeteci Füsun Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 13 sanığın, ‘Anayasayı ihlal etmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.

Reklam
Reklam

Örgütün işlediği belirten 109 eylemden sorumlu tutulan bu sanıkların, söz konusu eylemlerilişkin de cezalandırılması talep edildi. Diğer sanıkların da çeşit li suçlardan 7 yıl 6 ay ile 45 yıl arasında değişen oranda hapisle cezalandırılmaları istendi.

Mütalaanın okunmasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere sanıklara süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz