MMO Adana Şubesi'nden asansör kazaları uyarısı

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Adana Şubesi, kentteki asansör kazalarına karşı uyarıda bulundu.

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Adana Şubesi, kentteki asansör kazalarına karşı uyarıda bulundu.

MMO Adana Şubesi yönetim kurulundan yapılan yazılı açıklamada, kentte dün 17 yaşındaki bir gencin asansörde kaza sonucu yaşamını yitirdiği anımsatıldı.

Asansör kazalarının bir kader olmadığı, apartman yöneticilerinin ve yetkililerin gerekli önlemler alması halinde sorunun çözümleneceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Asansörlerle ilgili önlem almak için ölümlü kaza beklemeyin. Kabin iç kapısı bulunmayan asansörde taşıdığı pencere demirinin, asansör boşluğu duvarına sıkışması sonucu bir gencin ölümü hepimizi üzdü. Her ne kadar, hayatını kaybeden gencin sigortasız bir şekilde çalışması, montajı yapılacak pencere demirinin bu şekilde taşınması, ülkemizin çalışma yaşamı, iş sağlığı ve işçi güvenliği ile ilgili derin sorunlarına işaret ediyor olsa da, böyle bir kazanın meydana gelmesinin başlıca nedeni, asansörde iç kapının kullanılmaması ve bilinçsiz asansör kullanımıdır. Asansörlerde iç kapı yönetmelik ve standartlara göre zorunluluktur."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: