MMO Başkanlığına aday olan Çay: Siyasi çıkarlar peşinde değiliz

Mühendis Nebahat Çay, Makine Mühendisleri Odası (MMO) Adana Şubesi'nin14-15 Ocak tarihlerinde yapacağı olağan genel kurulu...

Mühendis Nebahat Çay, Makine Mühendisleri Odası (MMO) Adana Şubesi'nin14-15 Ocak tarihlerinde yapacağı olağan genel kurulu ve seçimlerinde resmen aday olduğunu açıkladı.
Yazılı bir açıklama yapan Çay, meslektaşlarını seçime davet ederken, yıllardır bir tarafa yaslanmadan, siyasi beklenti içinde olmadan çalışan mühendisler olduğunu söyledi. Kendilerini, Teknik Mühendisler Grubu olarak tanıtan Nebahat Çay, odaya karşı maddi ve manevi edimlerini yerine getirmekten onur duyduklarını ifade etti. Odanın en zor zamanlarında hep yanında destek olduklarını ve bugüne kadar odanın şanlı bayrağını gururla taşıdıklarını belirten Çay, şöyle dedi:
“Bizler gibi, kişisel ve siyasi çıkarlar peşinde olmayan mühendislerin, meslek odamızda haklarının korunup gözetilmesi için grubumuzu kurduk. Meslektaşlarımızın siyasetle uğraşmaları gayet doğaldır ve anayasal haklarıdır. Yalnız meslektaşlarımız siyasi çalışmalarını siyasi partilerde yapmalı, odamız siyasetten arındırılmalı ve siyasi amaçlar için kullanılmamalıdır. Yıllardır siyasi partilerin arka bahçeleri gibi görülen meslek odamızın üyelerinin özlük haklarını savunan, teknik gelişmelerin, bilgi ve becerilerin artırılacağı çalışmalar yapan, siyasetten arındırılmış bir yönetim için buradayız.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz