Mmo Genel Başkanı; 'makine Mühendislerinin Yüzde 42'si Başka Işler Yapıyor'

Mustafa ERCAN/MERSİN, Mersin'de odanın 62'nci yıldönümü kutlamasına katılan Çakar Türkiye genelinde 110 bin üyelerinin olduğunu belirterek, yaklaşık yüzde 25'inin işsiz,

Mustafa ERCAN/MERSİN, Mersin'de odanın 62'nci yıldönümü kutlamasına katılan Çakar Türkiye genelinde 110 bin üyelerinin olduğunu belirterek, yaklaşık yüzde 25'inin işsiz, yüzde 42'sinin kendi meslekleri dışında bakkallık, pazarcılık gibi uğraştığını belirterek şöyle devam etti:
"Şu anda ekonomik ve bölgesel olarak tam bir çöküntü içinde olan bir bölgeden bahsediyoruz. Ülkemizde de birçok sorunla karşı karşıyayız. Hukukun, basın özgürlüğünün olmadığı, insanların rahatça sokaklarda gezemediği, katliamların devam ettiğini hep birlikte gördük. son dönemde sivil toplum örgütleri ve meslek odalarına karşı yoğun bir baskı uygulanıyor. Bir çok meslektaşımız bulunduğu kurumlardan açığa alınıp birçoğu da işsiz bırakılıyor."
Konuşmaların ardından meslekte, 50, 40 ve 25 yılını dolduranlara onur plaketleri verilirken gecede Yeni Türkü Grubu sahne aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: