Mmo Kayseri Şube Başkanı Hakan Özcan:

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hakan Özcan, 19 Eylül Gaziler Günü ile ilgili olarak, “Şehidini unutan,...

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hakan Özcan, 19 Eylül Gaziler Günü ile ilgili olarak, “Şehidini unutan, gazisini tanımayan, milli kimliğini ve bağımsızlık mücadeleleriyle dolu tarihini hatırlamayan bir milletin tarih sahnesinde şerefli bir yerinin olması mümkün değildir.” dedi.

MMO Kayseri Şube Başkanı Hakan Özcan, 19 Eylül Gaziler Günü ile ilgili yazılı bir mesaj yayımladı. Gazilerin değerinin anlaşılması için 19 Eylül tarihinin önemli olduğuna değinen Özcan, şehidini ve gazisini unutan bir milltein tarih sahnesinde şerefli bir yerinin olmayacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Özcan açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Gösterilen üstün cesaret ve kelimelerle anlatılmayan vatan sevgisiyle kazanılan gazilik unvanı, Türk Milletimizin bağımsızlığına düşkünlüğünün eşsiz bir sembolüdür. Aziz vatanımızın bir karış toprağına bile göz dikenlerin; ‘vatan sağ olsun’ diyerek uğruna bedenini siper eden gazilerimizle, ‘şehitlik Peygamberimiz (SAV)’e komşu olmaktır’ diyerek canlarını ortaya koyan şehitlerimizle dolu tarihimizi okumaları gerekmektedir.”

Özcan ayrıca, ‘Müslümanların Masumiyeti’ adlı filmle ilgili açıklamalarda da bulundu. Mukaddesata saldıranların gerekli cezayı almasını umut ettiklerini dile getiren Özcan, “İslam dünyasını karıştırmaya yönelik bu tür olaylarda da Müslümanların daha soğukkanlı olması ve terörden uzak durmasının, provokatörlerin istemediği bir durum olduğunun farkındayız. İslam’a hakaret elbet karşılıksız kalmayacaktır kalmamalıdır da. Fakat bu tip eylemlerin karşılığını da suç unsuru içerecek şekilde yapmak, bu haince planları yapanların işine gelmektedir. Müslüman devletleri yönetenlerin bir araya gelerek bu kalleşçe yapılan planları bertaraf etmeleri ve bu planları yapanlarında en ağır ceza almalarını sağlamaları gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: