MMO Konya Şubesi'nden Asansör Kontrolleri

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Konya Şubesi, Aksaray ve Karaman illeriyle, Karatay, Meram, Akşehir, Ereğli, Seydişehir ve Karapınar ilçelerinde yapmış olduğu

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Konya Şubesi, Aksaray ve Karaman illeriyle, Karatay, Meram, Akşehir, Ereğli, Seydişehir ve Karapınar ilçelerinde yapmış olduğu kontrolleri diğer ilçelerle de yapmaya devam edeceğini bildirdi.

MMO Konya Şube Başkanı Mete Kalyoncu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 18 Kasım 2008'de yayımlanan Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği'nin 8 Kasım 2011'de revize edildiğini söyledi.

Bu yönetmelikte, asansörlerin insan sağlığı ve güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde kullanımlarını sağlamak ve yıllık kontrolleri için uyulması gereken kurallar olduğunu bildiren Kalyoncu, "Bu yönetmelik kapsamında bina sorumluları, binalarındaki asansörlerin yıllık kontrollerini yılda en az bir defa yaptırmak zorundadır" dedi.

Reklam
Reklam

Yönetmelik gereği, idarelerin, asansörlerin yılda en az bir kere kontrolünün yapılması için A tipi muayene kuruluşuna yetki verdiğini dile getiren Kalyoncu, bu çerçevede A tipi muayene kuruluşu olan MMO'nun bir çok il ve ilçe belediyesiyle protokol imzaladığını kaydetti.

Muhabir: Muhammed Boztepe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz