Mmo Üyelerine Yeni Ttk Anlatıldı

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube ve Samsun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası işbirliği...

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube ve Samsun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası işbirliği ile makine mühendislerine yönelik "Türk Ticaret Kanunu ve Uygulamaları Semineri" verildi.

MMO Samsun Şube seminer salonunda düzenlenen semiler yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Seminerde açılış konuşması yapan MMO Samsun Şube Başkan Yardımcısı Özkan Er, "Türk Ticaret Kanunu ve Uygulamaları Semineri"ni üyelerden gelen talebi dikkate alarak Samsun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası işbirliği ile düzenlediklerini söyledi. Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun(TTK) yürürlüğe girmesiyle birlikte serbest olarak makine mühendisliği tasarım, proje ve uygulama faaliyetlerini göstermekte olan üyelerinin etkileneceğini belirten Er, bu nedenle üyelerinin yaşanacak olan sürece hazırlamak için semineri organize ettiklerini açıkladı.

Reklam
Reklam

Seminer Sunumunu yapan Samsun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Çelik, "Ticaret Hukuku" ana başlığında, Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun ana felsefesi, hazırlayan komisyonun görüşü, kurumsal yönetim, kurumsal yönetim yaklaşım temelleri ve şirketlerde yönetim kurullarına ilişkin düzenlemeler konularında katılımcılara geniş bilgi aktardı.

Seminer sunumunu yapan Samsun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkan Yardımcısı Hayrul Kayar, "Yeni Türk Ticaret Kanunu Ticari Defterler ve Ticaret Şirketleri ile İlgili Olarak Getirdiği Yenilikler" ana başlığında, kapanış tasdiki, ticaret unvanının belgelerde kullanılması, birleşme, bölünme, tür değiştirme işlemleri, denetimi şirketler topluluğu, anonim şirketler, limited şirketler, işletme büyüklüğü ölçütleri, elektronik ortamda kurullar ve cezai sorumluluk detayları konularında katılımcılara bilgi verdi.

Samsun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Eğitim Komisyonu Başkanı Fikret Koç ise "Yeni Türk Ticaret Kanunu Denetim Hükümleri" ana başlığında, bağımsız denetim, işlem denetçiliği ve özel denetim konularına değindi.

Reklam
Reklam

Seminer sonrası konuşmacılara seminerin anısına plaket takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: