Mmo Ve Kosgeb İşbirliği İle "yaşam Boyu Eğitim"

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube ve KOSGEB Samsun İş Geliştirme Merkez Müdürlüğü işbirliği ile...

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube ve KOSGEB Samsun İş Geliştirme Merkez Müdürlüğü işbirliği ile KOBİ'lerde çalışmakta olan makine mühendisi ve tekniker/teknisyenlere yönelik "Bilgisayar Destekli Tasarım Eğitim Programı" düzenlendi.

5 hafta sürecek olan eğitime Samsun ilinde faaliyet göstermekte olan özel sektör kuruluşlarından 22 makina mühendisi ve tekniker/teknisyen katılıyor. 3 Temmuz 2012 tarihinde sona ermesi planlanan eğitim Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi CAD/CAM Laboratuvarı'nda yapılıyor.

Reklam
Reklam

Eğitimle ilgili bilgi veren MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, kurumsal işbirlikleri ile sinerji oluşturarak meslektaşın ve bölgenin beklentileri doğrultusunda faaliyetler gerçekleştirmeye odaklandıklarını, yapılan analizler sonucunda imalat ve hizmet sektöründe çalışmakta olan makina mühendisleri, endüstri mühendisleri ve teknik personelin CAD/CAM (bilgisayar destekli tasarım ve üretim) konularında mesleki gelişimine yönelik alt yapı çalışmalarında belirli bir aşamaya geldiklerini, eğitmen kadroların oluşturularak eğitim dokümantasyonlarının hazırlandığını, 2012 yılında yapılan yatırımlarla "Solidworks 2012, Autodesk Education Master Suite 2012, Edgecam Ultimate Production Education" programlarının eğitim lisanslarının satın alma işlemlerinin gerçekleştirilerek eğitimlere başlanıldığını, tasarım, modelleme ve uygulama aşamalarını içeren bir dizilimde kursları sürdüreceklerini söyledi. Gürkan, yaşam boyu eğitim yaklaşımı ile farklı alanlarda da eğitim faaliyetleri gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: