MMO Zonguldak Şubesinin Olağan Genel Kurulu

 Maden Mühendisleri Odası (MMO) Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, "Madencilik ülkemizde maalesef ölümlü iş kazalarıyla gündemdedir" dedi.

Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, "Madencilik ülkemizde maalesef ölümlü iş kazalarıyla gündemdedir" dedi. Kaymakçı, şubelerinin lokalinde gerçekleştirilen 43. Olağan Genel Kurulda yaptığı konuşmada, madenciliğin dünyanın er zor mesleklerinden biri olduğunu söyledi. Madenciliğin insan ve toplum hayatında önemli yeri olan vazgeçilmez sektörler arasında yer aldığını ifade eden Kaymakçı, şöyle konuştu: "Tarih boyunca gelişmiş ülkelerin bugünkü refah ve teknolojik seviyelerine ulaşmasında en önemli faktörlerde birisi olmuştur. Günlük hayatımızda kullandığımız pek çok araç ve gereç madencilik faaliyetleri sonucunda elde edilmektedir. Dolayısıyla madencilik olmadan günlük hayatın sürdürülmesi mümkün değildir. Sektöre önem verilerek madencilik politikaları üretilmeli ve bu doğrultuda çalışmalar yapılmalıdır. Madencilik ülkemizde maalesef ölümlü iş kazalarıyla gündemdedir. İş kazaların çok ön bir kısmı önlenebilir kazalardır ve gelişmiş ülkeler bunu başarmıştır. Kendini madenlerini üreterek sanayisini kurmayan bir ülkenin dışa bağımlılığından kurtulmasının olanağı yoktur." Genel kurulun yarın yapılacak seçimlerin ardından sona ereceği bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: