MMO’da sürekli eğitim

MMO Adana Şube Sekreteri Hasan Emir Kavi, eğitimlerin üyelerin talepleri dikkate alınarak yapıldığını söyledi

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nde, üyelerin talepleri dikkate alınarak Mayıs ve Haziran aylarında 24 kurs açıldığı bildirildi.

MMO Adana Şube Sekreteri Hasan Emir Kavi, Mühendis yetkilendirme kursları (MİEM) kapsamında yürütülen kurslar ve belgelendirme çalışmalarının etkin ve yaygın olarak sürdürüldüğünü, bu tür eğitimleri temsilciliklerde de yaygın olarak gerçekleştirdiklerini söyledi. Kavi, şöyle konuştu:

“Meslektaşlarımıza talepleri doğrultusunda kurslar açıp eğitim verirken, sanayide çalışan her kademedeki işçi, usta, teknisyen vb insan gücünün meslek içi, eğitiminin sağlanması için de çalışmalarımız devam ediyor. Eğitim konularının belirlenmesinde üyelerimizin taleplerini dikkate alarak seminerlerde güncel mesleki bilgiler verilmeye devam edecek.

Reklam
Reklam

Tasarlayan, üreten, ürettiğini sorgulayıp yeniden üreten bu döngüyü bilinçli takip eden, üretmenin verdiği hazla kişisel ve mesleki tatmine ulaşmış, hoşgörülü, üretenlere saygılı, yaşama eleştirel gözle ama kırıp dökmeden bakan, görüş, düşünce ve inanç gibi üst yapıları üretim altyapısı üzerinde şekillendiren ve böylece kendi içinde tutarlı olabilen mühendislerin yetişmesi için meslek içi eğitim seminerlerimiz devam edecek.

Bu eğitimlerdeki temel amacımız, Ülke ve toplum yararları doğrultusunda kaliteli, sağlıklı, konforlu, güvenli ve ekonomik yapıların gerçekleştirilmesi amacıyla, mekanik tesisat konularından Doğalgaz İç Tesisatı hizmetlerinin üretilmesinde ve denetlenmesinde görev alacak üyelerimizin bilgi birikimlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve belgelendirilmelerini sağlamaktadır.

24 KURS

MMO Şube Sekreteri Hasan Emir Kavi, 2 aylık sürede Adana Şube Eğitim Salonu olmak üzere, İskenderun, Niğde, Osmaniye ve Hatay işyeri temsilcilikleri ile fabrikalarda toplam 24 kurs açıldığını bu kurslara da 620 üye ve çalışanın katıldığını kaydetti.

Reklam
Reklam

MMO tarafından verilen kurslar ve katılımcı sayıları şöyle:

"Asansör Periyodik Kontrol Değerlendirme Toplantısı" 15 asansör firma yetkilisi, "LPG Dolum Tesisleri ve Otogaz İstasyonları Sorumlu Müdür Kursu" 19 üye, "Forklift Operatörü Yetiştirme Kursu 19 personel, Gözetim Kriterleri Kapsamında "Basınç Düşürme ve Ölçüm İstasyonu" Seminerine 44 üye, "LPG Dolum-Boşaltım Personeli kursu" 18 kursiyer, "Kazan Operatörü Yetiştirme Kursu" 15 çalışan, "Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğalgaza Dönüşümü Mühendis Yetkilendirme Kursu" 28 üye, “Gözetim Kriterleri Kapsamında "2007/46/AT Yönetmeliğine Göre Araç Tip Onayı" 40 üye, "LPG Dolum-Boşaltım Personeli Kursu" 37 personel, "Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğalgaza Dönüşümü Mühendis Yetkilendirme Kursu" 27 üye, "Cv Hazırlama ve Mülakat Teknikleri" konulu seminer 47 üye, "Merkezi Sistemlerde Doğalgaz" semineri 26 üye, "LPG Taşıma Personeli Kursu" 21 personel,"LPG Dolum-Boşaltım Personeli kursu" 27 kursiyer, "Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğalgaza Dönüşümü Mühendis Yetkilendirme Kursu" 22 üye, "İş Makinaları Forklift Operatörü Yetiştirme Kursu" 15 çalışan, "Enerji Kimlik Belgesi Uzmanı Eğitimi" 19 İnşaat Mühendisi "Şantiye Şefliği Mühendis Yetkilendirme Kursu" 24 üye, "Tüplü LPG Dağıtım Personeli Kursu" 10 personel, "İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi" 12 çalışan, "İşletme Yönetimi Eğitimi" 12 çalışan, "Merkezi Sistem Kazanlar ve Doğalgaz Dönüşümü" semineri 58 üye, "Doğalgaz İç Tesisat Mühendis Yetkilendirme Kursu" 22 üye, "Tavan Vinci Kursu" 33 çalışan.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: