Mmo’dan Hasan Uğurlu Hes’e Gezi

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği ve...

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim görmekte olan öğrenci üyelerine yönelik Ayvacık ilçesinde bulunan Hasan Uğurlu Hidroelektrik Santrali’ne(HES) teknik gezi düzenledi.

Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi’nin düzenlediği teknik geziye 40 öğrenci üye, MMO Samsun Şube Teknik Görevlisi Fatih Gündoğdu ve Basın-Yayın Sorumlusu Onur Düzovalı katıldı. Öğrenci üyeleri karşılayan Hasan Uğurlu Hidroelektrik Santrali Teknik Personeli baraj hakkında genel bilgiler verdikten sonra, barajın gücü, yıllık enerji üretimi ve üretilen enerjinin dağıtımı hakkında detaylı teknik bilgi aktardı.

Reklam
Reklam

Teknik geziyle bilgi veren MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, öğrenci üyelerine yönelik kongre, kurultay, çalıştaylar ve deneyimler toplantılarının yanı sıra düzenlenen teknik geziler ile onların teknik donanımlarının arttırılmasına yönelik çalışmalar yürüttüğünü ve öğrenci üye komisyonundan gelen talepler doğrultusunda seminerlerin ve eğitimlerin düzenlendiğini söyledi. Gürkan, 2012 2013 eğitim- öğretim döneminde 100’ün üzerinde Makina ve Endüstri Mühendisliği öğrencisi için staj yeri oluşturarak öğrencilerin teorik bilgilerinin pratik bilgilerle pekiştirilmesine yardımcı olduklarını vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: