Mmo’dan Klima Uyarısı

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Adana Şubesi, klima cihazları seçiminde, ilk satın alma maliyeti, işletme süresince...

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Adana Şubesi, klima cihazları seçiminde, ilk satın alma maliyeti, işletme süresince oluşabilecek maliyeti ile enerji maliyetinin de mutlaka göz önünde bulundurulması konusunda uyarılarda bulundu.

Yapılan açıklamada, Türkiye koşullarında klimaların ekonomik ömrünün 10 yıl olduğuna dikkat çekilerek, “Tüketici tarafından gerektiğinde yetkili firmadan montaj uygunluğunun kontrol edilmesi istenmelidir. Yanlış kapasite tayinlerinde cihazdan gerekli soğutma veya ısıtma verimi alınamadığı gibi gereksiz ve aşırı hava akımı insanları rahatsız ve hasta edebilir. Kapasitesi küçük seçilen ürünler istenen mahal sıcaklığını sağlamak için uzun süre devrede kalacağı için enerji sarfiyatı artacak, aynı zamanda cihaz kullanım ömrü azalacaktır” denildi.

Reklam
Reklam

Montaj işlemi tamamlandıktan sonra yetkili servisten hizmet protokolünün alınması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, tüketici tarafından ürünün bakımının kontrol edilmesi gerektiği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ünitenin hava sirkülasyonu optimum sağlayacağı yere montaj edilmesi, İç ünitenin güneş almayan bir noktada montaj yerinin seçimi, Mahaldeki insanları rahatsız etmeyeceği ve direk üflemeyeceği yer seçilmeli, Yoğuşma suyunun dışarı atılması için gerekli drenaj tesisatının uygunluğu, Seçilen cihazın montajının yapılabilmesi için alt yapı ile uygunluğu kontrol edilmeli ve mutlaka onayı alınmalıdır. Tüm bu tespitlerden sonra seçilen cihaz tipi ve kapasitesine göre satış bayisi ile yapılan görüşmede bu konulara dikkat edilmeli ve markalar arası kıstaslar yapılmalıdır.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: