Mmo’dan Terme Tersanesi’ne Ziyaret

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi Terme Tersanesi’ni ziyaret etti.MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan,...

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi Terme Tersanesi’ni ziyaret etti.

MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, Şube Danışma Kurulu Üyesi Hami Danış ve MMO Samsun Şube Teknik Görevlisi Savaş Kaygusuz’un katıldığı ziyarette Terme Tersanesi adına firma sahibi Erkan Zorlu ve Makine Mühendisi Ali İhsan Dumlu hazır bulundu.

Tesisleri gezerek üretimi yerinde gören heyete firma sahibi Erkan Zorlu tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Yapılan ziyaretle bilgi veren MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, Samsun’da bulunan üretim tesislerine yönelik periyodik kontrol ve eğitim konu başlıklarında çalışmalar yürüttüklerini, üretim tesislerinin ilimiz ve ülkemiz için önem taşıdıklarını, üretim tesislerinin istihdama katkı sağlamasının yanı sıra bulundukları yöreye imalat kültürü kazandırması ve teknolojik kabiliyetinin gelişimine katkı koymasının ayrıca değerlendirilmesi gerektiğini, gemi yapım tersanelerinin yaklaşık 36 sektörden alım yaparak katma değer oluşturduğu, sektörün dünyada yaşadığı daralma dikkate alınarak yerli üreticilere yönelik destek ve teşviklerin artırılması gerektiğini açıkladı.

Reklam
Reklam

Terme Tersanesi adına ziyaretle ilgili olarak açıklama yapan firma sahibi Erkan Zorlu, ziyaretten memnuniyet duyduklarını, sektörün dünyada ciddi bir daralma yaşamasına rağmen Terme Tersanesi’nde bir adet römorkör ve iki adet 4 bin 500 tonluk nehir tipi kuru yük gemisi imalatına devam ettiklerini, sektör olarak destek ve teşvik beklediklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: