MMO’dan Yangın Tesisatı Mühendis Yetkilendirme Kursu

Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi, Meslek İçi Eğitim kapsamında üyelerine yönelik Yangın Tesisatı Mühendis Yetkilendirme...

Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi, Meslek İçi Eğitim kapsamında üyelerine yönelik Yangın Tesisatı Mühendis Yetkilendirme Kursu düzenledi. 18 mühendisin katıldığı kursun sonunda katılımcılar, yetki belgelerine kavuşacak.

MMO Ana Yönetmelik ve Yönetmelikleri, Mühendislik Etiği, Yangının Oluşması ve Önlenmesi, Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik, Yangın Söndürme Tesisatı Proje Tasarımı, Yangın Dolapları, Bina Dışı Hidrant ve Sabit Boru Tesisatı Tasarımı, Yangın Suyu Deposu ve Yangın Pompa Dairesi Tasarımı, Otomatik Sulu Söndürme Tesisat Tasarımı ve Hidrolik Hesapları, Duman Kontrol ve Yönetim Tasarımı, Merdiven Basınçlandırma Tesisatı Tasarımı, Temiz Gazlı Söndürme Sistemleri Tasarımı ve Teknik rapor Hazırlama Esaslarından oluşan konu başlıkları ile düzenlenen eğitimin sunumu MMO MİEM Kurs Eğitmeni Mak. Müh. Kerim Sezer tarafından verilen eğitime 18 Makina Mühendisi katılıyor. Kursun sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan katılımcılara “Yangın Tesisatı Mühendis Yetki Belgesi” verilecek.

Reklam
Reklam

Kurs ile ilgili olarak basına bilgi veren Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, yangın tehlikesinin, insan hayatına ve maddi varlıklara yönelik en ciddi risk unsurlarının başında geldiğini, etkin bir yangınla mücadele için yapıların proje aşamasındaki tasarımı, risklerin tespit edilerek gerekli önlemlerin alınması, eğitim ve denetimin öncelik taşıdığını, konuyla ilgili olarak yasal düzenleme olan Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmeliğin 12.06.2002 tarihinde yürürlüğe girdiğini, bu tarihten önce yapılan yapıların yasal mevzuatın gerekliliklerini sağlamak yönünde uyumlulaştırılmasının zorunlu olduğunu söyledi.

Gürkan, Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan edindikleri bilgi doğrultusunda Samsun’da 2011 yılında 130’un üzerinde yangın meydana geldiğini, yangınların ağırlıklı olarak elektrik tesisatı ve elektrikli cihazlardan kaynaklandığını, yangınların meydana geldiği yapıların yüzde 90’ından fazlasının yangın riskine karşılık sigorta güvencesi altında olmadığını söyledi. Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik kapsamında 930 proje, 1 milyon 899 yapının (İskân, İşyeri ve Kamu Binaları) denetiminin yapıldığını söyleyerek konuyla ilgili kamusal denetimin yaygınlaştırılması ve toplumda yangın bilincinin oluşturulmasına yönelik faaliyetlerin artırılmasının gerektiğini açıkladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz