Mobbing İle Mücadele Derneğinden Gazeteciler Cemiyetine Ziyaret

Mobbing Derneği Kayseri Şubesi, Kayseri Gazeteciler Cemiyetine ziyarette bulundu.Ziyarette konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya...

Mobbing Derneği Kayseri Şubesi, Kayseri Gazeteciler Cemiyetine ziyarette bulundu.

Ziyarette konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya cemiyeti ziyarete geldikleri için Mobbing İle Mücadele Derneği Başkanı Hüseyin Gün’e ve Kayseri Şubesi Başkanı İsmail Hakkı Nur’a teşekkür etti.

Mobbing İle Mücadele Derneği Başkanı Hüseyin Gün, “Kayseri’de de mobbing mağduru insanlar var bunun sonucunda temsilcilikler açmaya devam ediyoruz. Amacımız bu konuda mağdur olanlara yardım etmek. Amacımız, hakkın hukukun korunmasını sağlamak, insan haklarını savunmak, onları korumak” dedi.

Reklam
Reklam

Hüseyin Gün, “Gazetecilik mesleğinde de mobbing çok fazla uygulanıyor. Mobbing sadece şiddet olarak görülmemeli çalışmaları engelleniyor, hakarete maruz kalıyorlar. Mobbing ile ilgili 16 sivil kuruluş var. Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığında mobbingle ilgili çalışmalarda sürüyor. Mobbingle ilgili Ankara’da toplu iş sözleşmesi uygulanıyor. Mobbing bir insan hakları ihlalidir. İnsanlar mobbinge maruz kaldıklarını gizliyorlar işlerini kaybetmekten korkuyorlar.1 Temmuz 2012’de mobbing uygulayanlara tazminat uygulanması başladı. Boşanmalarını yüzde 4’ü mobbing yüzünden oluyor. Mobbing mağduru insanlar depresyona giriyor ve bu da zamanla toplumu çürütüyor. 9 milyon kişi mobbing mağduru. Çalıştığı yerdeki konumu fark etmiyor müdür, işçi, yönetici kim olursa olsun mobbing mağduru olabilir. Mobbing çeşidi çok fazladır. Mobbing sinsice yapılan bir eylemdir. Cezası Avrupa ülkelerinde 1 milyon dolarken Türkiye’de 10 bin TL civarlarında değişiyor. Bugüne kadar 40 bin kişi 172 Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hattını. Kayseri 8. Temsil bölgesi Türkiye’nin her yerindeki çalışmalarla iş birliği içerisinde bulunacağız. En çok uygulanan alanlar birincisi sağlık, ikincisi eğitim, üçüncüsü finans sektörüdür” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kayseri Şube Başkanı İ. Hakkı Nur, “Çekişmeli, mücadeleli, bir mobbingden ziyade bir başkansını baskı altına almak onu incitmek, çalışma hayatından bezdirmek hatta o kadar baskı oluyor ki ruhsal ve biyolojik tahribat yaratıyor. Çok ilerlerse intihara kadar gidebiliyor. Devlet bu konuda adımlar atıyor ve ilgili yasalar yürürlükte var” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: