MOBESE Kameraları Caydırıcı Oldu

MANİSA (AA) -  Saruhanlı'dan geçen yıl köy ve beldelere kurulan güvenlik kameraları sayesinde bir yıl içinde 50’ye yakın olayın aydınlatıldığı, sistem kayıtlarından tespit edilen 87 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Saruhanlı'dan geçen yıl köy ve beldelere kurulan güvenlik kameraları sayesinde bir yıl içinde 50’ye yakın olayın aydınlatıldığı, sistem kayıtlarından tespit edilen 87 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, “Saruhanlı Belde ve Köylerinde İnternet Tabanlı Güvenlik Amaçlı İzleme ve Kayıt Sistemi” projesi ve bu projeden elde edilen sonuçlarla ilgili gazetecilere bilgi verdi. Proje kapsamında kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan yardımlarla 10 belde ve 9 köye güvenlik kamerası kurulduğunu anlatan Otçu, kameralara yansıyan görüntülerin İlçe Jandarma Komutanlığı’nda canlı olarak izlenebildiğini, 360 derece dönebilen, gece görüş özelliğine sahip, plaka okuma kameraları ve plaka tanımlama yazılımları olmak üzere toplam 232 kamera ve 7 plaka tanımlama yazılımı bulunduğunu belirtti. Geçen yıl haziran ayında uygulama konulan ve şu ana kadar 450 bin lira harcanan projeden verimli sonuçlar aldıklarını dile getiren Otcu, şu bilgileri verdi: "Güvenlik kameraları ile Saruhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bir yıl içinde 21 hırsızlık, 7 dolandırıcılık, 2 adam öldürmeye teşebbüs ve bir de mezarlığa şüpheli cisim gömme olayı aydınlatıldı. Ayrıca sistem kayıtlarından tespit edilen toplam 87 şüpheli şahıs yakalandı ve bu şahıslardan 27’si sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: