MOBESE’li kent sayısı artıyor

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız’ın MOBESE kameralarıyla ilgili soru önergesini yanıtladı.

ANKARA (ANKA) - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız’ın soru önergesine verdiği yanıtta, 2010 Nisan ayı itibariyle Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Projesi kapsamında, 55 il ve 18 ilçe merkezi olmak üzere toplam 73 yerleşim biriminde 6 bin 454 MOBESE Kamerası kurulduğunu bildirdi.

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Projesi hakkında bilgi veren Bakan Atalay, projenin 2010 Nisan ayı itibariyle 55’i il ve 18’i ilçe merkezi olmak üzere toplam 73 yerleşim biriminde uygulandığını kaydetti. Proje kapsamında il ve ilçelerde kurulan kamera sayısını 6 bin 454 olarak açıklayan Bakan Atalay, ayrıca 17 il ve 7 ilçe merkezinde kurulum çalışmaları, güvenlik yönetim sistemi talep eden merkezlerde de projelendirme çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Atalay şu bilgileri verdi:

Reklam
Reklam

“Projenin ihale süreçleri il valiliklerinin sorumluluğunda il özel idareleri tarafından yürütülmektedir. İl özel idareleri bünyesinde oluşturulan yerel komisyonlar vasıtasıyla kamu ihale mevzuatı çerçevesinde ihaleye çıkılmaktadır. Cihazların bakım onarımları, sözleşme ve teknik şartnamede belirtilen garanti süreleri içerisinde yüklenici firma tarafından yapılmaktadır. Garanti süreleri biten birimler ise projenin işletimi ve devamlılığı için yıllık periyodik bakım onarım şartnameleri hazırlayarak ayrıca ihaleye çıkabileceklerdir. Bakım onarım şartları ihaleye çıkarken hazırlanan teknik şartname ve firmayla yapılan sözleşme içerisinde yer aldığından, ihaleyi kazanan firmaya garanti süresi boyunca onarım için ayrıca bir ücret ödenmemektedir. Proje kapsamında kurulumunu gerçekleştiren birimlerimiz, garanti sürelerinin devam etmesi sebebiyle şu ana kadar firmalarla herhangi bir bakım onarım sözleşmesi yapmamışlardır.”

Atalay İstanbul’daki MOBESE kameraları konusunda da bilgi verdi. İstanbul’da MOBESE sistemindeki kameraların, bu sistemin alt bileşenlerin biri olarak değerlendirilen Şehir Görüntüleme Sistemi bünyesinde olduğunu ifade eden Bakan Atalay, sistemin bin 179 noktada 4 bin 17 adet kameradan ve alt yapıdan oluştuğunu ifade etti.

Reklam
Reklam