Mobil Fırın Suriyeliler Için Günde 7 Bin Ekmek Üretiyor

İSMİHAN ÖZGÜVEN - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde yaşama tutunmaya çalışan Suriyeliler, Hatay Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin (HAYAD)

İSMİHAN ÖZGÜVEN - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde yaşama tutunmaya çalışan Suriyeliler, Hatay Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin Almanya'da faaliyet gösteren Hasene Vakfı işbirliğiyle oluşturduğu mobil ekmek fırını sayesinde sofralarına ekmek götürebiliyor. HAYAD'ın oluşturduğu rehabilitasyon merkezi içerisinde yer alan ekmek fırını, 7 gün hizmet vererek, ihtilaç sahibi Suriyelilere katkı sağlamaya çalışıyor. İç savaş nedeniyle evlerini, akrabalarını, geride bırakarak geldikleri Türkiye'de ihtiyaç sahiplerinin desteğiyle ayakta kalmaya çalışan Suriyeliler, ekmek fırını sayesinde en önemli ihtiyaçlarını karşılabiliyor. Merkezi Almanya'da bulunan Hasene Vakfı Türkiye Başkanı İbrahim Kırak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa'da yaşayan Müslümanlar olarak 4 kıtada 74 ülkede faaliyet gösterdiklerini söyledi. Doğal afet ve savaş gibi durumlarda zorda kalan insanların ihtiyaçlarını karşılayabilmek için operasyonlar yaptıklarını, Kurban ve Ramazan bayramlarında da çeşitli faaliyetyerde bulunduklarını ifade eden Kırak, Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki mobil ekmek fırınıyla HAYAD'ın da desteği sayesinde Suriyelilere yardımcı olmaya gayret ettiklerini kaydetti. - Günde 7 bin ekmek - Yaklaşık bir yıldan bu yana Kırıkhan ilçesinde kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde kalan Suriyelilerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını vurgulayan Kırak, şöyle devam etti: "HAYAD ile oluşturduğumuz rehabilitasyon merkezinde Suriyelilerin hemen her ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Burada yaptığımız araştırmada Suriyelilerin acilen ekmeğe ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Gerekli girişimlerde bulunarak mobil ekmek fırını oluşturduk. Günde ortalama 7 bin ekmek üretip, HAYAD aracılığıyla Suriyelilere dağıtıyoruz. Ayrıca ramazan süresince yaklaşık 30 bin Suriyeliye 5 çeşit yemek ve günde 7 bin ekmek verdik." Suriyelilerin ihtiyaçlarıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını anlatar Kırak, kış öncesi soba, battaniye ve yakacak temin etmeye gayret gösterdiklerini kaydetti. Kırak, Kurban Bayramı'nda Suriyelilere et dağıttıklarını da sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: